Μετάβαση στο περιεχόμενο

Final 4 βόλεϊ Γυναικών: Με άνεση στον τελικό η ΑΕΚ

Παίρνοντας δύο σετ στις λεπτομέρειες και ένα με σχετική άνεση, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών με την επικράτηση (3-0 σετ) επί του Άρη. Στον τελικό η Ένωση θα κληθεί να υπερασπιστεί τον περυσινό της τίτλο κόντρα στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αποστολή στο Λουτράκι: Δημήτρης Μύτικας, Παναγιώτης Κουζινόγλου

Για δύο σετ δυσκολεύτηκε η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, νικώντας με 3-0 σετ στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και περιμένει το νικητή στο ζευγάρι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Πολύ δυνατό πρώτο σετ, που πήγαινε πόντο πόντο μέχρι η ΑΕΚ που πήγε στο +3 (12-15), ο Άρης μείωσε στον ένα (17-18), όμως η ΑΕΚ ξανά πήρε το προβάδισμα με 3 (17-20), το διατήρησε και εν τέλει πήρε το σετ με 23-25.

Στο δεύτερο σετ ο «δικέφαλος» πήρε νωρίς προβάδισμα με +3 (2-5), ο Άρη το ανέτρεψε σε 13-11, πήρε μια καλή διαφορά σε κρίσιμο σημείο (19-16), όμως η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (22-23) και πανηγύρισε και το δεύτερο σετ με 23-25.

Το τρίτο και τελευταίο όπως εξελίχθηκε σετ η κυριαρχία της ΑΕΚ ήταν τέτοια που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδραση στον Άρη που στα δύο προηγούμενα πάλεψε και με το παραπάνω. Η Ένωση πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα που συνεχώς μεγάλωνε φτάνοντας και τους 7 πόντους (9-16). Ένα προβάδισμα που είχε να κάνει με την πίεση στο σερβίς, αλλά και το άγχος που δεν είχαν οι φιλοξενούμενες μετά το 0-2. Η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι φτάνοντας έτσι με χαρακτηριστική άνεση στο 0-3 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου.

Τα σετ: 23-25, 23-25, 15-25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ