Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Πρόκριση με το ζόρι και «σπρώξιμο» για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Ρεάλ έπαιξε με τη,,, φωτιά απέναντι στην εξαιρετική Λειψία, είδε να της χαρίζεται αποβολή του Βινίσιους, αλλά με την ισοπαλία 1-1 στο « Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (1-0 στο πρώτο ματς) έφτασε με το… στανιό στους «8» του Champions League. 

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, έτσι και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Λειψία ήταν εκείνη που μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, έχοντας ψηλά τις γραμμές της και πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη, η Ρεάλ τηρούσε… στάση αναμονής, δείχνοντας να «στρογγυλοκάθεται» στο υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να κλείνει χώρους και να περιμένει στο δικό της μισό.

Η πρώτη φάση του αγώνα πάντως ανήκε στους «μερένγκες», όταν μετά από σέντρα του Τσουαμενί από τα δεξιά, ο Βινίσιους με τον ώμο (!) προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 12’. Η απάντηση της Λειψίας ήταν άμεση, αφού δευτερόλεπτα αργότερα, βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Οπεντά να πλασάρει άουτ. Στο 16’, σε μια παρόμοια φάση, οι «ταύροι» σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέλγο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία.

Οι γηπεδούχοι, πιστοί στο πλάνο του Κάρλο Αντσελότι, παρέμεναν σε κατάσταση άμυνας, μην παίρνοντας το παραμικρό ρίσκο στο επιθετικό κομμάτι. Κάτι που δημιούργησε μεγάλη δυσφορία στις εξέδρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αφού οι οπαδοί των Μαδριλένων συχνά αποδοκίμαζαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους!

Η Ρεάλ ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λειψία να ήταν εκείνη πιο δραστήρια, έχοντας νικήσει κατά κράτος την αντίπαλό της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στο 41’ με το φαλτσαριστό σουτ του Σίμονς να βγάζει δύσκολα με γροθιές ο Λούνιν. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του ματς, όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Οπεντά, ο οποίος από καλό σημείο έπιασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λούνιν.

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο «θορύβησε» τον Αντσελότι, ο οποίος με την έναρξη της επανάληψης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ροντρίγκο αντί του Καμαβινγκά. Η είσοδος του Βραζιλιάνου, αλλά και η πιο επιθετική προσέγγιση των γηπεδούχων  άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Στο 48′, λίγο έλειψε πάντως η Ρεάλ να κάνει το λάθος, με τον Οπεντά να προλαβαίνει την έξοδο του Λούνιν, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων πρόλαβε και γύρισε μπλοκάροντας το γύρισμα του νεαρού φορ.

Στη συνέχεια, οι «μερένγκες» ανέβασαν στροφές απειλώντας στο 51′ και το 52′ με τα σουτ των Ροντρίγκο και Καρβαχάλ. Στο 54′, ο διαιτητής, Νταβίντε Μάσα, όπως και ο VAR, Μασιμιλιάνο Ιράτι, δεν είδαν ξεκάθαρη κόκκινη του Βινίσιους, χαρίζοντας την αποβολή στον Βραζιλιάνο, ο οποίος κιτρινίστηκε για το φάουλ στον Ορμπάν, ενώ στη συνέχεια έσπρωξε τον αντίπαλό του από τον λαιμό εκτός φάσης!

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Ρεάλ είχε μια πολύ καλή στιγμή το φαλτσαριστό σουτ του Μπέλιγχαμ να σταματά στα σώματα, ενώ, τρία λεπτά αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Ροντρίγκο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκουλάσι. Τελικά, οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 65ο λεπτό, όταν έκλεψαν την μπάλα στην περιοχή τους, βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος πανέξυπνα έσπασε στη διαγώνια κίνηση του Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο μέσα από την περιοχή να σκοράρει για το 1-0

Παρά το σοκ, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε δεν τα… έχασαν, αλλά αντιθέτως βγήκαν κατευθείαν στην επίθεση, «αγγίζοντας» το γκολ της ισοφάρισης στο 67′, με τον Ρούντιγκερ να βγάζει σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Σίμονς μέσα από την περιοχή! Η πίεση των «ταύρων» συνεχίστηκε και απέφερε καρπούς ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Ράουμ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ορμπάν σε ρόλο σέντερ φορ να σκοράρει με πανέμορφη κεφαλιά για το 1-1!

Η δράση μεταφέρθηκε στην περιοχή της Ρεάλ που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Οι Σέσκο, Οπέντα και Ντάνι Όλμο σφυροκοπούσαν την εστία του Λουνίν, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ο Όρμπαν με νέα κεφαλιά, αμαρκάριστος αυτήν τη φορά, είχε την ευχέρεια για την ανατροπή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αντσελότι έκανε επιθετικές αλλαγές αφού του έλειπαν οι κεντρικοί αμυντικοί στον πάγκο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ρόζε, για να φρεσκάρει τους δικούς του επιθετικούς και να δώσει ύψος για τα αναπόφευκτα γεμίσματα των τελευταίων λεπτών.

Αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, ακόμα κι αν ο Όλμο είχε δοκάρι σε ψιλοκρεμαστή λόμπα στο 90+2′ κι έτσι η Ρεάλ κατάφερε ουσιαστικά με τη νίκη στη Γερμανία να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (78′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου), Βινίσιους

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Χένριχς, Ορμπάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Όλμο, Χαϊνταρά (90′ Καμπλ), Σλάγκερ (85′ Έλμας), Σίμονς, Σέσκο (85′ Μπαουμγκάρτνερ), Οπέντα (77′ Πόουλσεν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ