Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού απέκλεισαν την Λανς στα πέναλτι και προκρίθηκαν στους «8» του Youth League!

Με επική ανατροπή στην κανονική διάρκεια (σ.σ. από το 0-2 το έκανε 2-2) ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με 4-2 στα πέναλτι το εμπόδιο της Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Youth League. Eκεί θα αντιμετωπίσει μία από τις Μπάγερν Μονάχου, Φέγενορντ. 

Η Λανς μπήκε δυνατά στο ματς και καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 19′. Η γαλλική ομάδα πήρε… κεφάλι με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Σισουμπά που δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακου, Άντζελο Σίνα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και απείλησε στο 36′ με το «ψαλιδάκι» του Κωστούλα, όμως το 0-1 παρέμεινε έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη. Η Λανς προηγήθηκε με 0-2 στο 52 με τον Φοφανά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και μέσα σε 4 λεπτά κατάφεραν να αντιδράσουν.

Αρχικά στο 58′ κέρδισαν πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κωστούλας μειώνοντας σε 1-2 και ξεσηκώνοντας τους οπαδούς που είχαν βρεθεί  μαζικά στο φαληρικό γήπεδο. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Συγκεκριμένα στο 62′ ο τερματοφύλακας των Γάλλων, Άνταμ Ντελμπλάς έκανε τραγικό λάθος και ο Πνευμονίδης βάζοντας την κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λανς και ισοφάρισε το παιχνίδι. 

Το 2-2 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του 90λεπτου με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι. 

Από τη Λανς ευστόχησαν οι Σισουμπά, Γκάνιου και σκόραραν οι Μπακούλας, Κωστούλας, για τους Πειραιώτες. Στη συνέχεια ο Σίνα «νίκησε» τον Ντιλιβίντι. Ο Λιατσίκουρας έκανε το 3-2, ο Σίνα είπε «όχι» και στον Μπερμόν, για να έρθει ο Τανούλης να πετύχει το 4-2 και να χαρίσει την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (67’ Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Δαρβίρας (33’ Δάμα), Πνευμονίδης (80’ Λώλης), Χ. Κωστούλας

Λανς (Γ. Ντεμόν): Ντελπλάς, Γκανιού, Εμπαλά (76’ Απερί), Σανιάν, Εσκουφλέρ, Ερμπέν, Σιλά (72’ Μπαναγκά), Λεν, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (84’ Ντιλβιντί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ