Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάντμπολ Γυναικών: Στη Βοσνία η Εθνική για το κρίσιμο παιχνίδι των προκριματικών του Εuro 2024

Η εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει των δύο σημαντικών αναμετρήσεων με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για την 3η και 4η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Η τελική φάση θα γίνει σε Αυστρία, Ουγγαρία και Ελβετία από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη (28/2, 20:00) στο Κάζιν, ενώ θα υποδεχθεί τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη την Κυριακή 3 Μαρτίου (17:00) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Σε σχέση με τους αγώνες με την Κροατία και τη Ρουμανία τον περασμένο Οκτώβριο η ελληνική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή της την Κατερίνα Μανιά που αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους και η Αθηνά Κωστοπούλου που είχε κληθεί στη θέση της, κάτι που σημαίνει ότι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται μόνο μία αριστερόχειρας ίντερ, η Δέσποινα Φράγκου.

Στην αποστολή βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος, η αρχηγός αποστολής και έφορος Ερασμία Λάσκαρη, ο Παύλος Καλαβάζης και οι 17 αθλήτριες: Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Στουγιαννίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μ. Κουκμίση(Πανόραμα), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Ζυγούρα (Neckarsulm- Γερμανία)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:
(2η αγωνιστική)
1.Ρουμανία 4 (81-38)
2.Κροατία 4 (63-39)
3.Ελλάδα 0 (42-64)
4.Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0 (35-80)

Από τους οκτώ προκριματικούς ομίλους οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ