Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Τα… χρειάστηκε στο Αγρίνιο, αλλά πήρε σπουδαίο τρίποντο ο ΠΑΟΚ

Αν και βρέθηκε να «κυνηγά» τον Παναιτωλικό από το 6′ και σημάδεψε δις το δοκάρι, ο ΠΑΟΚ έδειξε σφυγμό και αντίδραση νικητή και έφυγε από το Αγρίνιο με τρίποντο ανατροπής (1-3). Παιχνίδι ουσίας από τον Κωνσταντέλια, game changer o Αντρίγια και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ο «Δικέφαλος».

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γιάννης Πετράκης για τον Παναιτωλικό. Αρχικά, οι γηπεδούχοι στο 3’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν οι Χατζηθεοδωρίδης και Ζοάο Πέδρο συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μέσος έγινε αποδέκτης της μπάλας από πλεονεκτική θέση, δοκιμάζοντας το γυριστό, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να είναι ψηλά και στο 5’ άνοιξαν το σκορ με απίθανο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη! Ο 26χρονος από μακρινή απόσταση βρήκε χώρο και έκανε υπέροχο σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μετά το σοκ των πρώτων λεπτών, πήρε την κατοχή της μπάλα και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο 10’ ο Ράφα Σοάρες έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ έκανε την κεφαλιά, όμως, ο Τσάβες μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα (12’) και από μία στατική φάση, ο Μουργκ έκανε πολύ ωραίο χτύπημα, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Τσάβες.

Τα «καναρίνια» έκαναν πολλά φάουλ στον ΠΑΟΚ και του έδιναν τη δυνατότητα να απειλεί μέσω στατικών φάσεων (έτσι ήρθε και το δοκάρι), με τον Μουργκ να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις στο 19’ και στο 23’, αλλά αυτή τη φορά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός.

Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά αδυνατούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε κοντά τις γραμμές του και προσπαθούσε να επιτεθεί στην κόντρα. Στο 35’ ο Σενγκέλια βρήκε χώρο και δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων μετά το γκολ.

Στο 41’ η κατοχή ήταν στο 79%-21% υπέρ του ΠΑΟΚ, αριθμός που δείχνει εν πολλοίς την εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Μεϊτέ να απειλεί με σουτ (41’) και κεφαλιά (42’), ενώ στο 45’ ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερή ενέργεια σε κλειστό χώρο μέσα στην περιοχή, με το σουτ του να βρίσκει το δοκάρι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου προχώρησε αλλαγή προσώπου, βάζοντας τον Σαμάτα αντί του Τζίμα αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Συγκεκριμένα, ο Χατζηθεοδωρίδης με ψυχολογία από το γκολ, προσπάθησε να νικήσει με μια οβίδα τον Ζίφκοβιτς στο 48′ αλλά ο Σέρβος κίπερ με εξαιρετική προσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 59′ ο Κωνσταντέλιας σκόραρε από ασίστ του Ντεσπόντοφ, ωστόσο ύστερα από χρήση του VAR, ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ πριν τροφοδοτήσει τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε 70′ το πέτυχε σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 72′ ο Κωνσταντέλιας μπήκε κάθετα, κράτησε τη μπάλα και μοίρασε στον Σάστρε. Ο Ισπανός προσπάθησε να σεντράρει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες. Και πριν καλά-καλά συνέλθει η ομάδα του Αγρινίου, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον πορτιέρε του Παναιτωλικού φέρνοντας τούμπα το ματς.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να βρουν γκολ ισοφάρισης και στην καλύτερη τους στιγμή, ο Ζ. Ζίφκοβιτς απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Τορεχόν στο 80ο λεπτό. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κωνσταντέλιας στο 90′ από ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68′ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (67′ Ντίας), Τσιγγάρας (80′ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (80′ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (80′ Μαυρίας).
 
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς Ζ, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (72′ Ότο), Μάρκος Αντόνιο (61′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (61′ Ζίβκοβιτς Α.), Τζίμας (Σαμάτα 46′).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ