Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στη λίστα της Μπάγερν Μονάχου και ο Έμερι

Μετά την ανακοίνωση του διαφαινόμενου «διαζυγίου» του Τόμας Τούχελ με την Μπάγερν Μονάχου το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Βαυαροί βρίσκονται στην αναζήτηση του προσώπου που θα βγάλει την ομάδα από την αγωνιστική κρίση. Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για τη διαδοχή του Γερμανού τεχνικού, με τον Ουνάι Έμερι να είναι ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kicker, ο Ισπανός προπονητής έχει μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του γερμανικού συλλόγου, ώστε να αναλάβει την ομάδα μετά το καλοκαίρι. Ο προπονητής της Άστον Βίλα έχει αφήσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής την τρέχουσα σεζόν, διατηρώντας την ομάδα του Μπέρμιγχαμ στην τέταρτη θέση της Premier League.

Υπενθυμίζεται πως μετακόμισε στην Αγγλία τον Νοέμβριο του 2022, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει μεταξύ άλλων από Σεβίλλη, Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, με τους ισπανικούς συλλόγους κατέκτησε τέσσερα Europa League, τρία εκ των οποίων διαδοχικά από το 2013 έως το 2016 με την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Ο ίδιος ωστόσο, μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος στην Αγγλία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις του:

«Ελπίζω να μείνω για πολύ καιρό ακόμα εδώ, γιατί αποτελεί μια ωραία πρόκληση αν σκεφτώ πως έχει εξελιχθεί ο σύλλογος, αλλά και εγώ σαν προπονητής».

Εκτός από τον Έμερι πάντως, στη λίστα της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως βρίσκονται οι Τσάμπι Αλόνσο και Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ σε περίπτωση που ο Τόμας Τούχελ αποχωρήσει από τον σύλλογο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μοιάζει ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει μέχρι το φινάλε των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ