Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νικητής στο Μπαχρέιν ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Το σήκωσαν στο Μπαχρέιν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σέρχιο Μάρτος Γκορνές! Το δίδυμο του κορυφαίου Έλληνα διπλίστα επικράτησε των No. 4 του ταμπλό, Κίρκοφ (ΗΠΑ) και Νίκλας Σάλμλεν (Φινλανδία) με 3-6, 6-3, 10-8, και στέφθηκαν πρωταθλητές στα διπλά του ATP Challenger τουρνουά.

Μετά από μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, το ελληνοϊσπανικό δίδυμο κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να σηκώσει την κούπα. Παρότι είχαν 7 διπλά λάθη και κανέναν άσο, είχαν καλό ποσοστό τόσο από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο σερβίς.

Εκμεταλλεύτηκαν μόλις ένα BP από τα 2 που είχαν συνολικά στο ματς, ενώ “κλειδί” για τη νίκη τους ήταν ότι έσωσαν 11/12 BP των αντιπάλων τους. Για να φτάσουν ως εδώ χρειάστηκε να κάνουν άλλες τρεις μεγάλες νίκες, χάνοντας συνολικά στο τουρνουά μόλις δύο σετ!

Στον πρώτο γύρο επικράτησαν των Χάρις (Αγγλία) και Μολέκερ (Γερμανία) με 6-2, 6-7(2), 10-7, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των Γιαπωνέζων Ματσούλ και Ουεσούγκλ με 6-4, 6-3. Στο ματς της 4άδας δε δυσκολεύτηκαν να αποκλείσουν τους Ιταλούς Μπορτολότι και Γιανέσσι με 6-4, 6-1.

Θυμίζουμε επίσης, πως την επόμενη εβδομάδα ο 23χρονος Έλληνας τενίστας θα συνεργαστεί με τον αδερφό του, τον Στέφανο Τσιτσιπά, μιας και θα αγωνιστούν τόσο στα διπλά του Los Cabos, όσο και στο Ακαπούλκο. Έτσι, θα’ χει την ευκαιρία να αυξήσει κι’ άλλο τη βαθμολογική του συγκομιδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ