Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας στον Ν.Ο. Καλαμακίου

Ελληνικά πανιά έτοιμα για διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 2024 που θα φιλοξενηθεί στο Καλαμάκι από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024. Η Εθνική ομάδα, η οποία από την προσεχή Κυριακή θα πλεύσει στα γνώριμα για αυτήν νερά του Φαληρικού Όρμου, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει, σε άνδρες και γυναίκες, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Τέσσερα συνολικά (2 για τους άνδρες και 2 για τις γυναίκες) ευρωπαϊκά εισιτήρια απέμειναν με τους ιστιοπλόους της «γαλανόλευκης» να τα δίνουν όλα προκειμένου η ελληνική ιστιοπλοΐα να έχει εκπροσώπηση στη Μασσαλία αρχές Αυγούστου.

«Σίγουρα η πρόκριση μπορεί να έρθει για την χώρα μας και την αναμένουμε», τονίζει με σιγουριά ο ομοσπονδιακός προπονητής Χάρης Γκανιάτσας και ολοκληρώνει τη σκέψη του αναφερόμενος στον παράγοντα έδρα: «Οι αθλητές μας γνωρίζουν τα νερά και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα μας σαν ομάδα. Ιστιοπλόοι όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης, ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης, ο Γιώργος Παπαδάκος ο έμπειρος Αντώνης Μπουγιούρης και οι Ερμιόνη Γκίκα, Μένη Χριστίνα, Εβελίνα Καραγιώργου, Καλακώνα Μαρία Ελένη στις γυναίκες, έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν».

Στους αγώνες μετέχουν 62 Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι. Στη μάχη της διεκδίκησης των τεσσάρων ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στη Μασσαλία αγωνίζονται 14 γυναίκες και 19 άνδρες ιστιοπλόοι μας στις ολυμπιακές κλάσεις
ILCA 6 και ILCA 7 αντίστοιχα. Άλλοι 29 νέοι αθλητές θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλάση ILCA 6, σε ένα από τα πλέον απαιτητικά πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ