Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σούπερ Εκόνγκ έστειλε τη Νιγηρία στον τελικό του Copa Africa!

Ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Νιγηρίας για όγδοη φορά στην ιστορία της σε τελικό του Copa Africa. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ σημείωσε το τέρμα των “σούπερ αετών” και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στη νικηφόρα διαδικασία (4-2), ύστερα από την ισοπαλία 1-1 στα 120 λεπτά κόντρα στη Νότια Αφρική.

Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, με λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερη δράση στο 2ο. Στο 67′, η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι που ανέλαβε την ευθύνη του ο αρχηγός της και μόνιμος εκτελεστής. Ο Τροστ-Εκόνγκ άνοιξε το σκορ, όμως υπήρχε δρόμος ακόμα.

Στο 86ο λεπτό της συνάντησης σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Ο Βίκτορ Όσιμεν έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία για το 2-0, όμως η φάση γύρισε πίσω και ο VAR είδε πέναλτι υπέρ της Νότιας Αφρικής. Ο διαιτητής επιβεβαίωσε και ο Τεμπόχο Μοκοένα ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η “μπαφάνα-μπαφάνα” είχε την κατοχή στο επιπλέον ημίωρο, όμως οι μεγάλες στιγμές ήταν ελάχιστες. Σε μία από αυτές, η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τερέμας Μόφι που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, όμως και πάλι το σύστημα VAR την εμπόδισε. Η ανατροπή είχε γίνει εκτός περιοχής, κάτι που οδήγησε στην αποβολή του θύτη, Γκραντ Κεκάνα.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος των 120 λεπτών και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Στάνλεϊ Νουαμπάλι απέκρουσε τις προσπάθειες των Μοκοένα και Έβιντενς Μακγκόπα, ο Τροστ-Εκόνγκ έκανε το 3-1 και ο Κελέτσι Ιχεανάτσο διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η Νιγηρία προκρίθηκε για πρώτη φορά από το 2013 σε τελικό της διοργάνωσης και ψάχνει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ