Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρομερή ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και βλέπει… κούπα στο κύπελλο χάντμπολ!

Η εντυπωσιακή ΑΕΚ πέρασε από την Ηλιούπολη, επικρατώντας με 28-25 επί του Ολυμπιακού στην παράταση. Έτσι προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο!

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Αραμπατζή (0-1), με τον Ολυμπιακό, όμως, να αντιδρά και πετυχαίνει τρία τέρματα με τους Σάββα, Μοντόρο και Βίντα (3-1), «χτυπώντας» τους φιλοξενούμενους στην αντεπίθεση.

Η «Ένωση» μείωσε με τον Γιόνσον στο 7’ (3-2), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξανά απάντηση, σημειώνοντας δυο τέρματα με τους Σλίσκοβιτς και Μοντόρο (5-2). Οι γηπεδούχοι συνολικά έβγαζαν μια ανωτερότητα (6-4 στο 13’), με τον Αραμπατζή να κρατάει τους «κιτρινόμαυρους» κοντά στο σκορ (6-5), ενώ στη συνέχεια υπήρχε ισορροπία στο ματς, με τον Λιάπη να ισοφαρίζει για την ΑΕΚ στο 22’ (8-8).

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα (9-8) με τον Σάββα, αλλά δέχτηκε άμεσα την ισοφάριση με τον Μίλερ στο 23’ (9-9), με την «Ένωση» να περνάει μπροστά στο σκορ ξανά με τον Μίλερ (9-10). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον εξαιρετικό, Σάββα, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονι μπροστά σκορ με το τέρμα του Κοτανίδη για το 11-10.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονιο, με τον Ολυμπιακό να μην χάνει το προβάδισμα, ενώ από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ ισοφάριζε και δεν άφηνε την αντίπαλό της να πάρει διαφορά (14-14). Μάλιστα, στο 37’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαντάλινιτς για το 14-15, με τον Τζίμπουλα να ισοφαρίζει σε 15-15 από θέση πίβοτ.

Το 18-16 της ΑΕΚ έγινε 19-18 για τον Ολυμπιακό από δύο πέναλτι του Ιβάν Σλίσκοβιτς κι ένα γκολ του Σάββα Σάββα (με την «Ένωση» να δέχεται δύο δίλεπτες αποβολές). Κάπου εκεί άρχισε ένα γαϊτανάκι ανατροπών, με την ΑΕΚ να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ με 20-19, τον Ολυμπιακό να απαντά με 22-21 και τους “κιτρινόμαυρους” να περνούν ξανά μπροστά με 23-22 τρία λεπτά πριν από το τέλος.

Η αποβολή του Νίκου Λιάπη για χτύπημα στον Μπάμπη Δομπρή στην ισοφάριση του Ολυμπιακού (23-23) και η άστοχη επίθεση της ΑΕΚ στη συνέχεια έδωσε ώθηση στους Πειραιώτες. Τον τελευταίο λόγο είχε ο Νταν Τέπερ όμως, που έπιασε πέναλτι του Σλίσκοβιτς και σουτ του Γρηγόρη Τζίμπουλα στα τελευταία 23 δευτερόλεπτα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε πρώτος στο επιπλέον 10λεπτο, όμως στην επόμενη επίθεση ο Νίκος Πασσιάς αποβλήθηκε για χτύπημα στον Στίπε Μαντάλινιτς. Το μομέντουμ πέρασε με το μέρος της ΑΕΚ που προηγήθηκε με 27-25 δύο λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Σάββας αστόχησε σε πέναλτι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα και όλα τελείωσαν με το γκολ της ΑΕΚ στην αντεπίθεση που διαμόρφωσε το 28-25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ