Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για το πρώτο βήμα πριν τον «εμφύλιο» του CEV Cup οι Oλυμπιακός και Μίλωνας

Έτοιμοι για το πρώτο βήμα και τον διαφαινόμενο «εμφύλιο» στα ημιτελικά του CEV Cup είναι οι Ολυμπιακός και Μίλωνας.

Οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού βόλεϊ στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» δίνουν απόψε τις πρώτες τους αναμετρήσεις στο πλαίσιο των προημιτελικών του CEV Cup, αναζητώντας το αποφασιστικό βήμα για τους «4».

Πρώτος στη «μάχη» (20:00) ρίχνεται ο εκπληκτικός και τη φετινή σεζόν Μίλωνας, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Γερμανία τη Λούνεμπεργκ, στο πιο δύσκολο του έργο μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έφτασε ως τα προημιτελικά, αποκλείοντας κατά σειρά τις Σένεβερντ, Ντομπ, Ντάρεν και Ναντ.

Την αποστολή του Μίλωνα ακολούθησε και ο Τόμοφι Πολουγιάν, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο στάδιο ανάρρωσης από τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στον αγκώνα, κάνοντας προσπάθεια να είναι έτοιμος στην κρίσιμη ρεβάνς.

Τη σκυτάλη παίρνει μισή ώρα αργότερα (20:30), ο Κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός που υποδέχεται την κραταιά Αρκάς στου Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος και έχουν διαγράψει μια φανταστική πορεία στην Ευρώπη, χάνοντας στο νήμα την πρόκριση στα νοκ άουτ του CEV Champions League.

Από εκεί μεγάλο «παράσημο» για τους Πειραιώτες ήταν οι δύο μεγάλες νίκες απέναντι στη Ροζελάρε και τη ΖΑΚΣΑ, που ουσιαστικά τους έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Η ευρωπαϊκή αντίπαλος των Πειραιωτών θεωρείται ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις του τουρκικού βόλεϊ, με τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Challenge Cup (2008-09), καθώς και μία παρουσία σε Final 4 Champions League (2011-12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ