Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με το δεξί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το Μάλι – Ιστορικό τρίποντο για τη «γενναία» Ναμίμπια!

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, εκεί όπου δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι δυνατές συγκινήσεις!

Στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας, το Μάλι, επικράτησε εύκολα με σκορ 2-0 της Νότιας Αφρικής και μπήκε με το δεξί στη φάση των ομίλων! Τα πάντα κρίθηκαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, εκεί όπου η ομάδα του Έρικ Τσέλε πέτυχε και τα δύο της τέρματα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, με τους Τραορέ (60′) και Σιναγιόκο (66′)!

Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Ναμίμπια πανηγύρισε ιστορική νίκη επί της Τυνησίας με σκορ 1-0, στη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα της διοργάνωσης. Οι «γενναίοι», άντεξαν στο σφυροκόπημα της ομάδας του Κεσχρίντα του Ατρόμητου – έπαιξε σε όλο το 90λεπτο – και με τέρμα του Χότο στο 88ο λεπτό, έκλεψαν τη νίκη, για το πρώτο τρίποντο της ιστορίας τους στη διοργάνωση!

Τέλος, στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Μπουρκίνα Φάσο επικράτησε 1-0 της Μαυριτανίας με «χρυσό» σκόρερ τον Τραορέ με πέναλτι στο 90+6′ (!), ανεβαίνοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου, μετά και την χθεσινή ισοπαλία της Αλγερίας με την Ανγκόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ