Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικο «διπλό» με σπουδαίο Καλτσά για τον Αστέρα Τρίπολης

Γκολ δεν έβαλε, αλλά με δύο ασίστ ο Νίκος Καλτσάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα Τρίπολης που νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 1. Μάλιστα οι Κρητικοί συμπλήρωσαν τρεις μήνες χωρίς νίκη. 

Λίγα πράγματα είναι άξια αναφοράς από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ είχε μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο έμοιαζε να προσέχει λίγο περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς τα μετόπισθεν. Η αλλαγή προπονητή, η παρουσία του Πέπε Μελ, ο ενθουσιασμός, το γεγονός ότι το ματς ήταν εντός έδρας, η αναγκαιότητα για βαθμούς και νίκη, πίστευαν όλοι ότι θα δώσει μια ώθηση παραπάνω στους γηπεδούχους, μια διάθεση παραπάνω για να βάλουν τον Αστέρα στα… σκοινιά και να γίνουν αφεντικό του ματς.

Αυτό δεν έγινε ποτέ. Κάποιες μεμονωμένες επιθετικές ενέργειες, ένα καλό σουτ του Μοσκέρα, μια ευκαιρία με τον Φελίπε και κατά τα άλλα μοιρασμένο παιχνίδι. Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν στον αντίπαλο πάγκο βρίσκεται ο Μίλαν Ράσταβατς;

Οι Αρκάδες όχι μόνο δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα, αλλά πέτυχαν το γκολ για να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού, μακρινή πάσα ακριβείας στον Καλτσά κι εκείνος πάρε-βάλε στον Χουάν Μιριτέλο που το πήρε και το έβαλε για το πέμπτο φετινό του γκολ στο 37′ . 0-1 και αν ο Αργεντινός ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να κάνει και το 0-2 στις καθυστερήσεις, όταν σπατάλησε με ατσούμπαλη κεφαλιά μια πολύ καλή στιγμή.

Τι λέγαμε για το πρώτο ημίχρονο; Τα ίδια και απαράλλακτα και στην επανάληψη. Την αντίδραση του ΟΦΗ περίμεναν όλοι, ωστόσο ο Αστέρας ήταν και πάλι εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Η λογική να σκοτώσεις τον τραυματισμένο και να μην περιμένεις να σταθεί στα πόδια του δεν έχει εφαρμογή μόνο στα… θρίλερ!

Ο Αστέρας με όπλο του την πίεση ψηλά και την επιρρεπή στα λάθη άμυνα του ΟΦΗ, πρώτα απείλησε στο 47’ και έπειτα έφτασε στο δεύτερο γκολ. Κλέψιμο μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από τον Νίκο Καλτσά, κερδισμένο πέναλτι,εκτέλεση του Ρεγκίς και δεύτερη ασίστ για τον Έλληνα μέσο.

To 0-2 στο 55’ αρκεί για τη μέση ομάδα, δεν αρκεί για την ομάδα που περνάει καλά. Ο Αστέρας δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Πρώτα είδε τον Μπάουμαν να αποκρούει την εκτέλεση φάουλ του Γκος και στο 60ο λεπτό, οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 0-3, με τον Πραξιτέλη Βούρο να σώζει τελευταία στιγμή την ομάδα του. Ο ΟΦΗ είχε μπροστά του 30 λεπτά για να αλλάξει την κατάσταση… Εντέλει, εκείνο που άλλαξε κυρίως ήταν οι καιρικές συνθήκες με τη βροχή να πέφτει έντονη και εκείνος που έκανε την εμφάνισή του ήταν ο Νίκος Γραμματικάκης!

20 ετών, ντεμπούτο στη Superleague και σχετικά άφαντος για 75 λεπτά αγώνα, όταν χρειάστηκε έκανε την επέμβαση του ματς! Σε φάση διαρκείας στην εστία του, και σε πολύ κοντινή προβολή του Φελίπε κατάφερε να σώσει το 1-2 για να διατηρήσει η ομάδα του το καθαρό προβάδισμα και να μπει πιο ήρεμη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο, ο οποίος έκανε δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις για να κρατήσει το μηδέν και ήταν καταλυτικός, εντέλει, στο σπουδαίο διπλό που πήρε ο Αστέρας στο Ηράκλειο.

Μεγάλες δυσκολίες για τον ΟΦΗ, που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου και ξεκινάει το νέο έτος με επίσκεψη στην Τούμπα!

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον (59’ Μαρινάκης), Καρώ (66’ Λαμπρόπουλος), Βούρος, Τοράρινσον (72’ Ριέρα), Γκαγιέγκος, Νέιρα, Τοράλ, Αμπάντα, Μοσκέρα (59’ Μπάκιτς), Φελίπε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς Γκαρθία, Γκος (61’ Αλάγκμπε), Μουνάφο (87’ Βαλιέντε), Ζουγλής (74’ Ντιαρά), Καλτσάς (87’ Καρμόνα), Ρεγκίς (74’ Σίτο), Μιριτέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ