Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: «Χρυσός» βαθμός πρόκρισης για την Παρί Σεν Ζερμέν, στο Europa League η Μίλαν

Η Παρί Σεν Ζερμέν καρδιοχτύπησε, όμως πήρε την πρόκριση για τους «16» του Champions League. Συγκεκριμένα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην Ντόρτμουντ η οποία έπαιζε μονάχα για την πρωτιά στον έκτο όμιλο, και τερμάτισε στην δεύτερη θέση πάνω από τη Μίλαν και τη Νιουκάστλ.

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και μεγάλες ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά. Στο 14ο λεπτό ο Βολφ πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε για λίγο. Δύο λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι απάντησαν με κοντινό πλασέ του Κανγκ Ιν Λι. Στο 17′ ο Εμπαπέ πέρασε τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ, αλλά ο Ζίλε τον πρόλαβε σε μία μεγάλη φάση.

Η Παρί επέμεινε και στο 20ο λεπτό είχε νέα καλή ευκαιρία. Ο Μπαρκολά έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Οι Παριζιάνοι εξακολουθούσαν να απειλούν, όμως δίχτυα δεν κατάφερναν να βρουν, με τον Κολό Μουανί να βρίσκεται απέναντι από τον Κόμπελ, με το πλασέ του ωστόσο να φεύγει λίγο έξω. Στο 40ο λεπτό ο Κόμπελ έβαλε «στοπ» στον Κολό Μουανί, ο οποίος εφόρμησε από τα δεξιά, ενώ το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με άστοχη κεφαλιά του Χούμελς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ρυθμό και την Ντόρτμουντ να μπαίνει μπροστά στο σκορ. Ο Μπενσεμπαϊνί έκλεψε, ο Φίλκρουγκ από τα αριστερά τροφοδότησε τον Αντεγέμι στην περιοχή, που πλάσαρε για το 1-0 στο 51′.

Στο 56ο λεπτό η Παρί κατάφερε να απαντήσει. Ο Εμπαπέ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε τον Ζαΐρ Εμερί, ο οποίος σούταρε για το 1-1. Στο 72ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία τελική με σουτ του Εμπαπέ, που έφυγε λίγο άουτ. Στο 77′ ο Εμπαπέ βρήκε δίχτυα, έπειτα από τη μεταβίβαση του Χακίμι, ωστόσο ο Γάλλος σταρ ήταν εκτεθειμένος, με το γκολ να ακυρώνεται μετά την παρέμβαση του VAR.

Η Μίλαν δεν θα είχε ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ επί της Παρί, όμως πήρε τη νίκη με 2-1 και θα συνεχίσει στο Europa League Οι «ροσονέρι» αν και στο μεγαλύτερο διάστημα της βραδιάς βρίσκονταν εκτός Ευρώπης, καθώς η Νιουκάστλ είχε το προβάδισμα πρόκρισης (στο Champions League πριν την ισοφάριση της Παρί), με γκολ του Ζοέλινγκτον στο 33′, πέτυχαν εκπληκτική ανατροπή με τους Πούλισιτς στο 59′ και Τσουκμουέζε στο 84′. Έτσι κατάφεραν να «κλέψουν» την τρίτη θέση του έκτου ομίλου και να αφήσουν την Νιουκάστλ εκτός Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ