Μετάβαση στο περιεχόμενο

CEV Cup: Έκλεισε εισιτήριο για Μιλάνο ο ΠΑΟΚ με νέα νίκη επί της Μλάντοστ

Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε τον επαναληπτικό επί της Μλάντοστ σε τυπικά διαδικασία, φιλοδορώντας την και πάλι με 3-0 όπως στην Κροατία και τσεκάροντας το εισιτήριο για το Μιλάνο, όπου θα παίξει με την πολύ ισχυρή τοπική ομάδα – Κορυφαίος ο Ντεν Ντρις για τους ασπρόμαυρους.

2Χ2 για τον ΠΑΟΚ επί της Μλάντοστ, με τον Δικέφαλο να επικρατεί στο Παλατάκι με 3-0 και να προκρίνεται άνετα στους «16» του CEV Cup όπου θα βρει απέναντί του την Μιλάνο.

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι επέλεξε για την αρχική του σύνθεση τους Μπλάνκεναου, Τακουρίδης, Γάτσης, Μούχλιας, Κοκκινάκης, Κωνσταντινίδης, Ντεν Ντρις

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα και αρκετά λάθη, γεγονός που σαφώς δεν βόλευε τον ΠΑΟΚ. Οι Κροάτες με τον Τσβάντσιγκερ να αποτελεί την επιθετική τους αιχμή, προσπέρασαν με 10-11 και 12-13, αλλά ο Δικέφαλος με σερί 3-0 από μπλοκ Μπλάνκεναου και επίθεση Μούχλια πήρε κεφάλι στο σκορ με 15-13.

Με ωραίο χτύπημα του Φαν Χάρντερεν οι ασπρόμαυροι ξέφυγαν με 3 (17-14), ανέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά του με Ντεν Ντρις (23-17) και με πόντο του Γάτση έκανε το 1-0 με 25-18 για να πάρει το προβάδισμα στα σετ.

Η Μλάντοστ μπήκε καλά στο δεύτερο σετ και με τον διαγώνιό της σε μεγάλη μέρα, προηγήθηκε με 6-8. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με Ντεν Ντρις και Φαν Χάρντερεν, προσπερνώντας με 9-8 και αναγκάζοντας τους Κροάτες σε τάιμ άουτ από νωρίς.

Ο Δικέφαλος κράτησε το προβάδισμα έως το 15-13, καθώς η Μλάντοστ ανέβασε την απόδοσή της και με καλό σέρβις-μπλοκ, πέρασε μπροστά με 17-18 σε ένα κρίσιμο σημείο. Το σύνολο του Μιλενκόσκι μπήκε πρώτο στους 20 πόντους (20-19) και με τον φανταστικό Ντεν Ντρις ξέφυγε με 23-19. 

Οι Κροάτες μείωσαν σε 23-21 από μπλοκ του Μίλιτς αλλά ο Δικέφαλος με επίθεση του Μούχλια έκανε το 25-21 και το 2-0, κλειδώνοντας γρήγορα την πρόκριση για τους «16».

Το τρίτο σετ είχε παρόμοια εικόνα, με την Μλάντοστ να ξεκινά καλύτερα και να παίρνει ισχνό προβάδισμα με 5-7 και 7-9, απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε νέα πρόσωπα τους Λινάρδο και Παπαλεξίου και έκανε μία μίνι-ανατροπή, προσπερνώντας με 13-11 στα μισά του σετ.

Στο 15-13 υπέρ των γηπεδούχων ο Μιλενκόσκι έβαλε στο ματς και τον Σιδηρόπουλο στην πάσα και ο ασταμάτητος Ντεν Ντρις κρατούσε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 18-17. Με δύο συνεχόμενα μπλοκ άουτ του Μούχλια ο Δικέφαλος έκανε το 21-18 και ο Φαν Χάρντερεν στο φινάλε «καθάρισε» επιθετικά για το 25-20 και το 3-0.

Τα σετ: 25-18, 25-21, 25-20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ