Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για την τρίτη σερί νίκη στο ΒCL η ΑΕΚ

Την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Στσέτσιν, αντιμετωπίζει σήμερα στο νεόδμητο «Netto Arena» η ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του BCL, με τους «κιτρινόμαυρους», εφόσον επικρατήσουν, να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει ξεκινήσει με δύο νίκες στη φετινή διοργάνωση, επικρατώντας αρχικά με 84-79 της Λούντβιγκσμπουργκ στα Άνω Λιόσια και στη συνέχεια με 83-79 της Σάσαρι στην Ιταλία. Έτσι, μετά και το αποτέλεσμα στο χθεσινό παιχνίδι του ομίλου (η Σάσαρι πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ), παραμένει η μοναδική με δύο νίκες. Έτσι, εάν απόψε ανέβει στο 3-0, θα αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους «16».

Σε ό, τι αφορά την αντίπαλο της «Ένωσης», η πολωνικά ομάδα έχει μία νίκη και μία ήττα στον όμιλο του BCL, απέναντι σε Σάσαρι (93-85) και Λούντβιγκσμπουργκ (82-78) κατά σειρά. Στην πρωτάθλημα της Πολωνίας προέρχεται από δύο σερί ήττες, πέφτοντας στην 4η θέση (4Ν-3Ι), έτσι θέλει να βγάλει αντίδραση μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε επέστρεψε μετά το ταξίδι-αστραπή στην πατρίδα του, έχοντας ξεπεράσει και το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Έτσι τέθηκε στη διάθεση του Πλάθα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίς-Μιγκέλ Καστίγιο-Λαρόκα (Ισπανία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία) και Αλεξάντρ Ντεμάν (Γαλλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ