Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Καλή κλήρωση για τους άνδρες, αναμονή με δύο σενάρια για τις γυναίκες

Η κληρωτίδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο στη Ντόχα, ήταν  καλή για την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Η εθνική ομάδα πόλο ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Ισπανία, Ουγγαρία και Σερβία, τις οποίες απέφυγε, για να πέσει πάνω σε Βραζιλία, Γαλλία και Κίνα, σ’ έναν όμιλο που θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Μια πρώτη θέση που σημαίνει πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει και βατό πρόγραμμα ως τα ημιτελικά, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος έχει και το πλεονέκτημα ότι ο όμιλός της είναι ο μόνος που ήδη γνωρίζει και τους τρεις αντιπάλους της.

Στους ομίλους υπάρχουν τρεις κενές θέσεις τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα αφορούν τις θέσεις πρόκρισης που θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Ιανουαρίου, που η European Aquatics πήρε από τη Νετάνια κι ενώ αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την τύχη του. Ανάλογα με τη σειρά πρόκρισης θα τοποθετηθούν και οι τρεις χώρες στους ομίλους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα γυναικών διεκδικεί ακόμη την παρουσία της στην Ντόχα και από τη στιγμή που οι Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, θα είναι απίθανο να μην βρεθεί στην Ντόχα μέσω του Ευρωπαϊκού.

Μετά την κλήρωση προκύπτει πως ανάλογα τη θέση που θα πάρει στο Ευρωπαϊκό, θα παίξει είτε στο β’ γκρουπ, είτε στο Δ’. Στο Β’ θα πέσει πάνω στην πανίσχυρη Ισπανία και την Κίνα που ο Χάρης Παυλίδης οδήγησε στο χρυσό των Πανασιατικών και παράλληλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το γκρουπ θα συμπληρώσει και δεύτερη ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό.

Αν πάρει το τρίτο εισιτήριο της Ευρώπης για την Ντόχα, (που σημαίνει μη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό, άρα θα… παραταθεί η αγωνία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς) θα πέσει σε πιο βατό όμιλο με Ιταλία, Καναδά και Νότια Αφρική.

Ο πρώτος από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι 2οι και οι 3οι θα παίξουν σε χιαστί ματς για να περάσουν στους «8» του Παγκοσμίου.

Τα γκρουπ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α’ Γκρουπ: ΗΠΑ, Βραζιλία, Καζακστάν, Ολλανδία

Β’ Γκρουπ: Ισπανία, Ευρώπη 1, Κίνα, Ευρώπη 2

Γ’ Γκρουπ: Σιγκαπούρη, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία 

Δ’ Γκρουπ: Ιταλία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ευρώπη 3

 

ΑΝΔΡΕΣ

Α’ Γκρουπ: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ευρώπη 1, Ισπανία

Β’ Γκρουπ: Ελλάδα, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία

Γ’ Γκρουπ: Σερβία, Ευρώπη 2, Ιαπωνία, ΗΠΑ

Δ’ Γκρουπ: Καζακστάν, Ευρώπη 3, Ιταλία, Ουγγαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ