Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτσι θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αυτό ενδέχεται να γίνει σήμερα, ακόμη κι αν χάσει από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (

Ο Στέφανος απέχει ουσιαστικά μία νίκη από την τυπική εξασφάλιση της παρουσίας του στο Τορίνο, ωστόσο ακόμη κι αν χάσει, θα πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα για να μην προκριθεί.

Σε περίπτωση ήττας, το μόνο που θέλει είναι να αποκλειστεί σήμερα ένας από τους Ρούνε και Χουρκάτζ, που ωστόσο είναι φαβορί στα παιχνίδια τους κόντρα σε Αλτμάιερ και Σερουντόλο αντίστοιχα. Ακόμη όμως και αν προκριθούν, πάλι έχει το πρώτο χέρι.

Αυτοί που ακόμη διεκδικούν θέση στο Τορίνο και είναι εκτός οκτάδας αυτή τη στιγμή, είναι οι Χουρκάτζ, Χατσάνοφ και Ντε Μινόρ, με τους τελευταίους δύο να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον Στέφανο ακόμη κι αν κατακτήσουν τον τίτλο στο Παρίσι και πάρουν τίτλο την άλλη εβδομάδα σε 250αρι (διεξάγονται δύο σε Μετς και Σόφια) και επί της ουσίας να κυνηγούν τον Ρούνε στην 8η θέση.

Στην live βαθμολογία για το Race, ο Τσιτσιπάς έχει απόσταση 830 βαθμών από τον Χουρκάτζ που είναι στο Νο9 και 1.315 από τον Ντε Μινόρ.

Επί της ουσίας, ο Στέφανος κινδυνεύει μόνο αν δει τους Ζβέρεφ και Χουρκάτζ να παίζουν ημιτελικό και τελικό και παράλληλα ο Ρούνε πάει κι αυτός μέχρι τον τελικό. Ακόμη κι έτσι, θα πρέπει ο Χουρκάτζ να πάει μέχρι τέλους σε ενα 250αρι την άλλη εβδομάδα, για να κινδυνεύσει ο Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ