Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με Αλιασίμ στην πρεμιέρα του ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι

Τον φορμαρισμένο Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει αύριο (1/11) ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο του ματς στο Masters του Παρισιού.

Με φόρα από την κατάκτηση του τίτλου στη Βασιλεία, ο 22χρονος Καναδός (Νο.19) επικράτησε του Γιαν Λέναρντ Στρουφ (Νο.27) με 7-6(3), 6-4 και πέρασε στους «32» του τουρνουά, όπου έχει προκριθεί με μπάι ο Στέφανος. Δεν είναι και η καλύτερή του σεζόν, όμως μετράει τώρα έξι σερί νίκες στο tour.

Ο Τσιτσιπας προηγείται με 5-3 στο head to head, όμως ο Φίλιξ είχε πάρει την τελευταία τους αναμέτρηση πέρυσι στο Ρότερνταμ, βάζοντας φρένο στο σερί πέντε νικών του Στεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, θυμίζουμε, κυνηγάει την πρόκριση στο ATP Finals και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει, καθώς είναι ο επόμενος της λίστας.

Όπως φαίνεται, πάντως, στο Τορίνο δεν θα βρεθεί ο Τέιλορ Φριτζ, που απέσυρε τη συμμετοχή του από το τελευταίο Masters της σεζόν λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς.

Ένα ακόμα βήμα πρόκρισης έκανε ο Σάσα Ζβέρεφ, που λύγισε με 4-6, 7-5, 6-4 τον Μάρτον Φούτσοβιτς και θα παίξει στη φάση των «32» με τον νικητή του αγώνα Ουμπέρ-Γκιρόν.

Στο παιχνίδι παραμένει και ο Χούμπερτ Χούκρκατς, που πέτυχε δύσκολη νίκη επί του Σεμπ Κόρντα με 6-3, 6-7(6), 6-3 και θα αναμετρηθεί στους «32» με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Έμαθε, τέλος, τον πρώτο του αντίπαλο ο Νόβακ Τζόκοβιτς και αυτός είναι ο Αργεντινός Τόμας Ετσβέρι, που άφησε εκτός τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 4-6, 7-6(6), 6-4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ