Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Χιλιάδες δρομείς και ρεκόρ στον τερματισμό

Με περισσότερους από 18.000 χιλιάδες δρομείς συνολικά, από 61 χώρες και 5 ηπείρους, ολοκληρώθηκε απόψε ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. 

Ο αγώνας των 21.1 χιλιομέτρων, ο οποίος είχε αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας της πόλης και τερματισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είχε νικητή, με χρόνο 1:06:09 , τον Μαροκινό Μοχάμεντ Σαμπούντ. Επίτευγμα, που όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές, αποτελεί ρεκόρ για τη διαδρομή. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Ιατρουδέλης, με χρόνο 1:09:58 και 3ος ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, με χρόνο 1:10:11.

Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Αναστασία Μαρινάκου, με χρόνο 1:18:25. Στη 2η θέση ήταν η Ματίνα Νούλα, με χρόνο 1:19:21 και στην 3η η Άννα Βασιλείου, με χρόνο 1:21:25.

Τη βασική διαδρομή πλαισίωσαν, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ., με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Ενός Μιλίου, με εκκίνηση από την οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ). 

Οι παράλληλοι αγώνες, όπως και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, είχαν τερματισμό στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ