Μετάβαση στο περιεχόμενο

MotoGP: Ο Μπανάια θριάμβευσε στην Ινδονησία και επανήλθε επικεφαλής (ΦΩΤΟ)

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducatti, Φραντσέσκο Μπανάια, επικράτησε στο Grand Prix της Ινδονησίας κι επανήλθε στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP, «εκθρονίζοντας» τον Ισπανό Χόρχε Μαρτίν.

Ο -επίσης- Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες με Aprilia τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Γάλλο Φάμπιο Καρταραρό (Yamaha), στην πίστα «Μανταλίκα», στο τέλος ενός συναρπαστικού αγώνα.

Ο 25χρονος Μάρτιν με Ducati-Pramac, ο οποίος είχε προηγηθεί στην κατάταξη, εχθές μετά από μια νέα επιτυχία στο σπριντ, εκκίνησε από την 6η θέση και επεδίωξε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στον 14ο γύρο, όταν ήταν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τους διώκτες του, έκανε ένα λάθος και έπεσε.

Γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ιδανικά ο Μπανάια, ο οποίος ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, αν και πήρε εκκίνηση από τη 13η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 21 αναβάτες που έλαβαν μέρος στον αγώνα, μόνο οι 14 κατάφεραν να τερματίσουν.

Τα αποτελέσματα του Grand Prix Ινδονησίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν είναι το Grand Prix Αυστραλίας στη Νήσο Φίλιπ, την αμέσως επόμενη εβδομάδα (20-22 Οκτωβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ