Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοσμάς για Φρόιντφελντ: «Κακό δεν είναι να μένει σε τροχόσπιτο, κακό είναι το νταραβέρι»

Η πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει καθήκοντα αρχιδιαιτητή ο Πίτερ Φρόιντφελντ βρήκε αντίθετους τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να ανάβουν τελικά «πράσινο φως».

Μάλιστα, στις ενστάσεις που εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο Γιώργος Κοσμάς απάντησε λέγοντας: «Είπε ο κ. Μαρινάκης ότι ο Σουηδός είναι άνεργος. Δηλαδή αν έστελνε κάποιο επιπλέον όνομα η ΟΥΕΦΑ, αυτός δεν θα ήταν άνεργος Οκτώβρη μήνα; Είναι υποκριτικό όλο αυτό που κάνετε. Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι την προηγούμενη φορά ‘’κόπηκε’’ από τις τέσσερις ομάδες ο Σουηδός και προτιμήθηκε ο Κλάτενμπεργκ και ο μοναδικός λόγος που ανέφερε ήταν ότι δεν έπεισε η προσωπικότητά του ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είπε ότι είναι αναξιόπιστος ή ύποπτος για διαφθορά. Κάθε άλλο. Παραδέχτηκε την εντιμότητά του και είπε ότι δεν αμφισβητεί την πορεία του και το ήθος του. Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα; Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι είχε αναφέρει τότε ο Σουηδός πως θα ερχόταν στην Ελλάδα με την οικογένειά του και το τροχόσπιτό του και αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του. Και πού είναι το κακό; Κακό δεν είναι το τροχόσπιτο. Κακό είναι το νταραβέρι. Χίλιες φορές το τροχόσπιτο, από τον Κλάτενμπεργκ που μιλούσε δεξιά και αριστερά και τίναξε το ποδόσφαιρο στον αέρα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Λέει ο κ. Μπουτσικάρης ότι είναι κόντρα στην ολιστική μελέτη και στους κανονισμούς αυτή η διαδικασία και ότι θα έπρεπε να έχει αποφασίσει η ΕΕΠ πώς θα γίνει αυτή η αναζήτηση. Δεν υποχρεώνει για κάτι τέτοιο η ολιστική μελέτη. Να μας διαβάσει παρακαλώ το καταστατικό στο εν λόγω σημείο περί εκλογής αρχιδιαιτητή ο κ. Φιλιππούσης για να διαπιστωθεί αν είναι έτσι τα πράγματα και για το ποιος φέρνει προτάσεις για αρχιδιαιτητή (σ.σ. σε εκείνο το σημείο ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ διάβασε το καταστατικό και έγινε σαφές ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εισηγείται σχετικώς και προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου). Η ΑΕΚ θέλει έναν αρχιδιαιτητή που δεν θα μιλάει με ομάδες, θα είναι έντιμος και καθαρός. Ο Σουηδός έχει αυτά τα στοιχεία και μας καλύπτει το βιογραφικό του. Ηταν δέκα χρόνια αρχιδιαιτητής στη Σουηδία. Τι έχουν να του προσάψουν; Από την ΟΥΕΦΑ είχε προκύψει η υποψηφιότητά του και στο παρελθόν. Τότε δυστυχώς κάναμε λάθος και προτιμήσαμε τον Κλάτενμπεργκ με τα γνωστά άθλια αποτελέσματα. Ας αποκαταστήσουμε και εκείνο το σφάλμα. Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να μην ψηφίσει την πρόταση για τον κ. Φρόιντφελντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ