Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Επιτέλους νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έκανε περίπατο απέναντι στον Παναιτωλικό (3-0) με τρία γκολ από της αμύνης τα παιδιά. Βίντα, Ρότα ξεκλείδωσαν από το α’ μέρος το ματς, ο Μουκουντί πέτυχε το 3ο κι έστειλαν την Ένωση στο -5 από την κορυφή.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στο εξ αναβολής ματς με τον Παναιτωλικό ήταν η νίκη με κάθε κόστος. Μετά την γκέλα με τον ΟΦΗ (2-0) η Ένωση ήθελε μόνο τρίποντο για να «ψαλιδίσει» τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς και έτσι έγινε…

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα τα κατάφερε. Επικράτησε στην OPAP Arena με 3-0 των Αγρινιωτών και πάει ήρεμη στη διακοπή για να προετοιμαστεί για τη δοκιμασία της Τρίπολης και το μεγάλο ραντεβού με τη Μαρσέιγ πριν το ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στον Άγιαξ ο Αλμέιδα προχώρησε μετρημένο ροτέισον και όχι υπερβολές. Κράτησε Στάνκοβιτς, Χατζισαφί και Βίντα στην άμυνα βάζοντας βασικούς Κάλενς και Ρότα. Στο κέντρο διατήρησε Πινέδα και έβαλε «εξάρι» τον Γιόνσον. Στην επίθεση χρησιμοποίησε ξανά τον Σέρχιο Αραούχο, αυτή τη φορά ως φορ και έβαλε τον Μάνταλο πίσω από τον «Τσίνο». Έτσι η ΑΕΚ παρατάχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 6 αλλαγές και όχι 9 ή 10 περασμένων αγώνων. 

Όσο για τον Παναιτωλικό στο ντεμπούτο Πετράκη στον πάγκο του, παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 με τους Σεμπάστιαν Μλάντεν, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και Γιάννη Μπουζούκη να επιστρέφουν στην ενδεκάδα. Ειδικότερα, ο προπονητής του Παναιτωλικού επέλεξε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαλή, Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε και Τορεχόν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα θα βρίσκονταν οι Πέρες και Ξενιτίδης, ενώ μπροστά τους σε ρόλο «10αριού» ήταν ο Μπουζούκης. Στα άκρα, δεξιά ξεκίνησε ο Σενγκέλια και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ζοάο Πέδρο.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, πήρε άμεσα την κατοχή της μπάλας, πρέσαρε για γρήγορες ανακτήσεις και προσπαθούσε να διασπάσει τον Παναιτωλικό που περίμενε στο δικό του μισό. Επί της ουσίας η Ένωση προσπαθούσε να ανοίξει το πλάτος της επίθεσης της και να κυκλοφορήσει την μπάλα στα μεσοδιαστήματα με δεδομένο πως οι Αγρινιώτες έπαιζαν κλειστά και με μικρές αποστάσεις στις γραμμές. 

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 11′ με τον Μάνταλο, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Πισάρο, σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Ένωση έλεγχε απόλυτα το ματς και το θέμα ήταν να βρει το πρώτο γκολ για να «ξεμπουκώσει». Και στο 14′ το άγγιξε. Ρότα-Ελίασον συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Σουηδός σέντραρε, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. 

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές με τον Πέτρο Μάνταλο, 83% κατοχή και τρία κόρνερ πριν καν συμπληρωθεί το 15λεπτο στο ματς. Και στο 18′ η Ένωση είχε νέα καλή στιγμή με τον Αραούχο, ο οποίος έχοντας μέτωπο στο τέρμα, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα έχοντας πορεία προς το τέρμα και να απομακρύνεται.

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα, με την ΑΕΚ να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο με πίεση ψηλά και τους Αγρινιώτες το πολύ στην 3η πάσα να κάνουν λάθος. Το 25λεπτο συμπληρώθηκε, με την Ένωση ναι μεν να κυριαρχεί, αλλά να έχει επί της ουσίας δύο καλές φάσεις με τον Μάνταλο από το πρώτο τέταρτο, με τον Παναιτωλικό να κρατά το «μηδέν».

Και στο 28′ ήρθε η πρώτη επικίνδυνη κόντρα του Παναιτωλικού, με τον Ζοάο Πέδρο να φεύγει κάθετα, αλλάνα καθυστερεί στη συνέχεια ο Σενγκέλια που έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, με την ΑΕΚ να αποφεύγει τα χειρότερα.

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να απειλεί για 3η φορά, με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Μάνταλου, σούταρε, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά. Η φάση αυτή, όμως, ήταν «προάγγελος» αυτού που θα ακολουθούσε… Στο 34′ η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Βίντα. Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά α λά Άγιαξ εκανε το 1-0.

Για να «τελειώσει» επί της ουσίας το ματς η ΑΕΚ στο 36′ με νέα ασίστ του Ελίασον που συνδυάστηκε ωραία με τον Πισάρο και εκτελεστή τον Λάζαρο Ρότα που δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Στο 41′ ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά έπειτα από λάθος του Χατζισαφί. Ο Σενγκέλια έκλεψε από τον Ιρανό μπακ, μπήκε στην περιοχή, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς και ο Πέδρο δεν μπόρεσε να σκοράρει στο ριμπάουντ, πλασάροντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αυστριακού.

Το 2-0 παρέμεινε και στο 44′ ο Αραούχο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 σουτάροντας άουτ όντας σε πλεονεκτικότατη θέση, με τον Αργεντινό να έχει ακόμη μία καλή προσπάθεια στις καθυστερήσεις. Το σκορ έμελλε να μείνει ως είχε με την ΑΕΚ να έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το β’ μέρος ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει έχοντας δύο καλά σουτ με Ρότα και Αραούχο μέχρι το 51′. 

Το 2-0 παρέμενε με τον Παναιτωλικό στο 53′ να έχει την πρώτη επικίνδυνη φάση του, με τον Ξενιτίδη να πασάρει κάθετα για τον Χατζηθεοδωρίδη με τον Γιόνσον να κάνει καθοριστικό τάκλιν και να καθαρίζει τη φάση.

Το ρολόι έδειχνε, πλέον, 70′ και η ΑΕΚ κρατούσε εύκολα το 2-0 με το β’ μέρος να μην έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση. Το ματς επί της ουσίας είχε «σβήσει» με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί με στατικές φάσεις να δημιουργήσει καταστάσεις χωρίς να τα καταφέρει. 

Και στο 88′ ήρθε ο Μουκουντί να κάνει το 3-0 σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Άμραμπατ, κάτι σαν τακουνάκι από τον Μάνταλο με τον Καμερουνέζο να τη στέλνει στο πλεκτό… Το 3-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα με τον Μουκουντί να έχει κεφαλιά στο δοκάρι στις καθυστερήσεις και τον Μάνταλο να σκοράρει, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58′ Μουκουντί), Χατζισαφί (78′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73′ Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Ξενιτίδης (57′ Φρ. Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μπαλντασάρα), Ζοάο Πέδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ