Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοκ στον ελληνικό στίβο – Πέθανε ο Μπάμπης Σδρόλας, προπονητής με μεγάλες επιτυχίες, που συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές

Τη θλίψη σκόρπισε στον ελληνικό στίβο ο χαμός ενός από τους καλύτερους προπονητές που συνεργάστηκαν με τον ΣΕΓΑΣ. Ο λόγος για τον Μπάμπη Σδρόλα,ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή (1/10) στα 73 του χρόνια.

ΣΔΡΟΛΑΣ

Ξεκίνησε την προπονητική το 1978 στον ΑΟ Δράμας και από το 1990 κι έπειτα έγινε ομοσπονδιακός προπονητής. Έχει γυμνάσει αθλητές και αθλήτριες των συνθέτων αγωνισμάτων, όπως έναν από τους κορυφαίους του δεκάθλου τον Μάκη Ανδρέογλου, αλλά και τον Παύλο Κουρομιχελάκη.

Αναμφίβολα το όνομά του έχει ταυτιστεί με αυτό του Κώστα Δουβαλίδη, του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στα 110μ. με εμπόδια, τον οποίο ο ίδιος ανακάλυψε στην Δράμα, και γύμναζε έως το τέλος της ζωής του. Ο Σδρόλας για τον Δουβαλίδη ήταν σαν δεύτερος πατέρας του. Μαζί είχαν να επιδείξουν, άλλωστε, συμμετοχές και διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις του στίβου. Μαζί του έχουν γυμνάστηκαν στο παρελθόν και οι Αθανασίου, Βάσσου.

Άνθρωπος ήπιων τόνων με πολλούς φίλους και ελάχιστους εχθρούς σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο, όπως αυτός του στίβου. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ