Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Εύκολα η Σάκκαρη στους «16» του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα

Σε 1 ώρα και 19 λεπτά η Μαρία Σάκκαρη (Νο9) ξεπέρασε το εμπόδιο της Στορμ Χάντερ (Νο157) από την Αυστραλία με 2-0 σετ (6-2, 6-4) και προκρίθηκε στη φάση των “16” του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Η περσινή φιναλίστ του τουρνουά ήταν πολύ καλή στο σερβίς, παίρνοντας το 74% των πόντων πίσω από το πρώτο (25/34), είχε 20 winners και 17 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break (4/5).

Στο πρώτο σετ, η πρωταθλήτριά μας προηγήθηκε νωρίς με 3-0 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, φτάνοντας εύκολα στην κατάκτησή του με 6-2, κάνοντας ακόμα ένα break. Χρειάστηκε μόλις 35 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ και να μπει σε θέση οδηγού.

Σημείο-κλειδί του αγώνα ήταν η ανατροπή στο δεύτερο σετ, όταν επέστρεψε από το 4-2, πήρε τέσσερα σερί game, μαζί και τη νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και προχωρώντας στο τουρνουά.

“Δεν θα μπορούσα να ζητήσω ένα καλύτερο μέρος για να έρθω και να ξεπεράσω τους φόβους μου, τις αμφιβολίες μου και τα δύσκολα συναισθήματά μου. Πριν το ματς ήμουν ενθουσιασμένη που επέστρεφα στο court. Νιώθω σαν να είναι τουρνουά της χώρας μου, δεν κάνω πλάκα. Μακάρι να είχαμε τουρνουά στην πατρίδα μου, αλλά ίσως μπορώ να πάρω την υπηκοότητα, να είμαι Ελληνίδα και Μεξικανή! Είναι απίστευτο που έρχομαι εδώ κάθε χρόνο και ζω αυτό. Είναι συγκλονιστικό”, δήλωσε η Σάκκαρη μετά το ματς με τη Χάντερ.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/9) την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι που με τη σειρά της κέρδισε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-1, 6-2 σε 69 λεπτά.

Σε τρεις αναμετρήσεις καριέρας η Σάκκαρη έχει ισάριθμες νίκες και θέλει να τις κάνει τέσσερις. Αν περάσει, στα προημιτελικά θα παίξει με μία εκ των Αρανγκό και Τάουσεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ