Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ρεάλ πήρε το πρώτο «clasico» και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας

Με τους Μούσα και Καμπάτσο σε τρομερή βραδιά, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την Μπαρτσελόνα και τον συγκινητικό Λαπροβίτολα (27π.) με σκορ 90-80, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας!

Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τις δύο ομάδες να σουτάρουν με υψηλά ποσοστά, δίνοντας σκορ και θέαμα στην αναμέτρηση. Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο ματς (8-4), όμως με τον Γκάμπριελ Ντεκ μπροστάρη, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκόλλησε επιθετικά για την προσπέραση (8-12 στο 6’). Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Λαπροβίτολα, ο οποίος με ένα εκπληκτικό κρεσέντο με δώδεκα διαδοχικούς πόντους, πήρε από το χέρι τους «μπλαουγκράνα» για το υπέρ τους 25-22 του πρώτου δεκαλέπτου!

Με τρίποντο του Ζοέλ Πάρα στο 13’, οι Καταλανοί ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +7 (32-25). Η αντίδραση των «μερένγκες» πάντως δεν άργησε να έρθει, με τους Αργεντινούς, Καμπάτσο και Ντεκ, να φέρνουν εκ νέου τούμπα το ματς (32-34). Με τον Έντι Ταβάρες να μπαίνει στην εξίσωση του ματς, η Ρεάλ διατήρησε το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 42-40.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το τέταρτο τρίποντο του Λαπροβίτολα στο ματς και το πρώτο δίποντο του Βέσελι για το 45-44 της Μπαρτσελόνα στο 21′. Αυτό αποδείχθηκε πως ήταν και το τελευταίο προβάδισμα των «μπλαουγκράνα» στο ματς, αφού στη συνέχεια, η Ρεάλ πάτησε το πόδι στο γκάζι και ξέφυγε στο σκορ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Τσους Ματέο σε αυτό το «ξέσπασμα» της τρίτης περιόδου ήταν οι Μούσα και Καμπάτσο, με τον πρώτο να πετυχαίνει 11 πόντους και τον δεύτερο 10 από τους συνολικά 25 της ομάδας τους (!) σε αυτή την περίοδο, για το 67-59 του τρίτου δεκαλέπτου!

Στην τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει τη νίκη, όμως η «Βασίλισσα» είχε τον έλεγχο του ντέρμπι και πήρε την πρόκριση, επικρατώντας με 90-80. 

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-42, 59-67, 80-90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ