Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – MundoBasket 2023: Αποθέωση, χειροκρότημα και κλάμα για Ντατόμε

Τίτλους τέλους έβαλε στη σπουδαία καριέρα του ο Τζίτζι Ντατόμε. Ο σπουδαίος Ιταλός είχε ανακοινώσει προ καιρού πως η μακρά πορεία του στα παρκέ θα ολοκληρωνόταν μετά το MundoBasket 2023. Κι έτσι συνέβη. Η ομάδα του Ποτσέκο μπήκε στα προημιτελικά και βρέθηκε τελικά να αγωνίζεται για την 7η-8η θέση απέναντι στη Σλοβενία. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Ντατόμε.

Με 3’26” να μένουν στο χρονόμετρο, ο Νικολό Μέλι έκανε επίτηδες φάουλ στον Λούκα Ντόντσιτς για να διακόψει τη ροή του αγώνα και να επιτρέψει στον Τζίτζι Ντατόμε να αποχωρήσει από το ματς και το μπάσκετ με το κεφάλι ψηλά, δεχόμενος το χειροκρότημα που του αξίζει.

Όλοι οι θεατές που βρίσκονταν στη «MOA Arena» σηκώθηκαν όρθιοι και υπέβαλαν τα σέβη τους στον 35χρονο φόργουορντ. Το ίδιο έκαναν φυσικά άπαντες και από τον πάγκο της Σλοβενίας, ενώ οι δικοί του συμπαίκτες και προπονητές μπήκαν στο κέντρο του παρκέ για να τον αγκαλιάσουν.

Ο ίδιος είχε φροντίσει να συγκινηθεί νωρίτερα, αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του όταν έπαιξε ο εθνικός ύμνος της χώρας του. Ο Ντατόμε χαμήλωσε το κεφάλι του, καθώς φανερά συγκινημένος συνειδητοποιούσε ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο της καριέρας του μετά από 20 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ