Μετάβαση στο περιεχόμενο

MundoBasket 2023: Το Πουέρτο Ρίκο πήρε τεράστια νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας

Παρά τη μαγική εμφάνιση του Καρλ Άντονι Τάουνς η ομάδα του Πουέρτο Ρίκο είδε τον Τρεμόντ Ουότερς να πραγματοποιεί την εμφάνιση της… ζωή του και πήρε σπουδαία νίκη με 102-97.

Μετά από μια συγκλονιστική ματσάρα και εντυπωσιακές εμφανίσεις των Καρλ Άντονι Τάουνς και Τρεμόντ Ουότερς, το Πουέρτο Ρίκο πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας με

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ουότερς που τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους και 11 ασίστ, ενώ για ο Τάους, για τους Δομινικανούς, είχε 39 πόντους και 10 ριμπάουντ.  

Από τα πρώτα δείγματα γραφής του παιχνιδιού φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα ήταν κάτι παραπάνω από… αποφασισμένες για την νίκη. Στο ξεκίνημα το Πουέρτο Ρίκο προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε. Με τον Ουότερς να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας, το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να προηγηθεί με 4-13, «τρέχοντας» ένα σερί 0-7 και παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων τους να ρίξουν τη διαφορά «έκλεισε» το δεκάλεπτο προηγούμενο με 12-17.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι παίκτες του Πουέρτο Ρίκο ήταν καταιγιστικοί. Με πολύ καλή άμυνα, γρήγορες επιθέσεις και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας μετέτρεψαν τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο. Η διαφορά άνοιγε συνεχώς με τον Ορτίζ να έχει πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ουότερς και στο 15’ η διαφορά είχε φτάσει τους 16 πόντους, 21-37.

Και εκεί που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η συνέχεια θα είναι εύκολη για την ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, ο Καρλ Άντονι Τάουνς, με τον Κινόνες και τον Φελίζ… ξύπνησαν όλη τη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι Δομινικανοί πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή ανατροπή, μείωσαν αρχικά σε 28-37 και ακολούθως σε 36-43, με το ημίχρονο να «κλείνει» με σκορ ισόπαλο, 45-45.

Ήταν να μην πάρει μπροστά ο Κάρλ Αντονι Τάουνς. Ο σούπερ στα της Δομινικανής Δημοκρατίας στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση και κατάφερε να διαλύσει όλα τα αμυντικά συστήματα του Πουέρτο Ρίκο. Ο Τάουνς στην τρίτη περίοδο πέτυχε 19 πόντους (29 πόντοι και 7 ριμπάουντ η συγκομιδή του στο 30’), όντας παράλληλα ο σημαντικός λόγος για τον οποίο η ομάδα του πήρε το προβάδισμα και μπήκε στην τέταρτη περίοδο προηγούμενη με 74-69.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακριβώς όπως όλο το παιχνίδι. Με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να ξεφύγουν και η πρωτοπορία στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια, φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό όπου όλα έγιναν… θρίλερ. Οι Δομινικανοί ήταν μπροστά στο σκορ με 95-93, κάτι περισσότερο από ένα λεπτό και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η ομάδα του Πουέρτο Ρίκο με σκόρερ τους Χάουανρτ και Ουότερς πέρασαν μπροστά με 95-98, ενώ απέμεναν 31 δεύτερα για το τέλος, με τον Ουότερς και τους συμπαίκτες του να είναι απόλυτα ψύχραιμοι από τις βολές και να παίρνουν μια μεγάλη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 45-45, 74-69, 97-102

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ