Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Εθνική μπάσκετ εξασφάλισε την συμμετοχή της σε προολυμπιακό τουρνουά!

Με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ημίxρονο μέσα από την άμυνά της, η Ελλάδα επέστρεψε από το -15 και νίκησε με 83-74 τη Νέα Ζηλανδία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η εξασφάλιση της «συνέχειας» στη διοργάνωση, δεν ήταν η μόνη σημαντική εξέλιξη για την Εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» με την πρόκριση στους «16» εξασφάλισε κι ένα εισιτήριο για τα προολυμπιακά τουρνουά του 2024, επομένως θα διεκδικήσει όπως και να έχει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Αυτό, φυσικά, αν δεν τερματίσει ως μία από τις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Αν συμβεί το τελευταίο, η Ελλάδα θα πάει στο Παρίσι… απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να παίξει σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά.

Θυμίζουμε πως οι παρακάτω χώρες, παίρνουν απευθείας εισιτήριο μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

1. Οι δύο καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες
2. Οι δύο καλύτερες αμερικανικές χώρες
3. Η καλύτερη ασιατική χώρα
4. Η καλύτερη αφρικάνικη χώρα
5. Η καλύτερη χώρα της Ωκεανίας

Κατανοούμε, λοιπόν, πως… χάρη στην Ελλάδα, η Αυστραλία έγινε η δεύτερη χώρα που θα είναι σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θα τερματίσει de facto πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, που αποκλείστηκε. Η άλλη σίγουρη, φυσικά, είναι η οικοδέσποινα Γαλλία, ενώ μετά το Παγκόσμιο θα ξέρουμε, λόγω των παραπάνω, τις 8 από τις 12 ομάδες των Αγώνων. Οι άλλες 4, θα γίνουν γνωστές μέσω των προολυμπιακών τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ