Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά, πιστεύω στο μετάλλιο»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεχώρισε για μία ακόμα φορά με την ενέργειά του. Μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ιορδανίας στην πρώτη αγωνιστική του 3ου ομίλου του MundoBasket 2023, ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για τη δυσκολία της πρεμιέρας, τους “Πελαργούς” που είναι πάντα στο πλευρό της Εθνικής, αλλά και την πίστη του στις δυνατότητες αυτής της ομάδας που δεν αλλάζουν.

“Είναι ωραία. Τους αρέσει πολύ το μπάσκετ εδώ, το αγαπάνε. Χθες νομίζω πως ήταν αργία, απλά και μόνο επειδή έπαιζαν μπάσκετ (σσ. κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία). Δεν ήταν μόνο το ματς δύσκολο ως πρεμιέρα, ήταν και ψυχολογικά δύσκολο, γιατί εκεί που πάνω κάτω ξέρεις ποια είναι η ομάδα, φεύγει ο Ντίνος και πρέπει να κάνουμε ένα ροτέισον, να καλύψουμε ο ένας τον άλλο.

Κατά συνθήκη έπαιξα πέντε. Ούτε στη χθεσινή προπόνηση έπαιξα νομίζω. Ούτε στον Φιλαθλητικό είχα παίξει, ποτέ, Ούτε παιδικοεφηβικά. Νομίζω είχα παίξει λίγο με την Κροατία, στην πρεμιέρα πάλι, πέρσι στο EuroBasket. Είχε χρειαστεί να καλύψω λίγο τον Ζούμπατς. Αυτό μόνο.

Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω κερδίσει με τον τρόπο που παίζω το να με εκτιμούν και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ξέρεις γιατί μιλάω στις κερκίδες; Είμαστε στις Φιλιππίνες και οι άνθρωποι έχουν ταξιδέψει από την άλλη άκρη του πλανήτη για να μας δουν. Όλοι είμαστε μαζί σε αυτό. Παίζω από το 2015, είναι 2023 και βλέπω τα ίδια πρόσωπα παντού. Σε κάθε διοργάνωση. Στο λέω και ανατριχιάζω, δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Πιστεύω το ίδιο και τώρα (στο μετάλλιο). Τι νομίζεις; Ότι η Ιορδανία μπήκε σήμερα με το σκεπτικό ότι θα χάσει; Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσω. Πιστεύω και το επόμενο ματς και το παραεπόμενο. Αυτό πιστεύω. Στην καλή εξέλιξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ