Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαμός στην Ισπανία! Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες ανακοίνωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν ξανά στην εθνική ομάδα

Όλο και γιγαντώνονται στην Ισπανία οι διαστάσεις της υπόθεσης του Λούις Ρουμπιάλες. Αφού πρωταγωνίστησε αρνητικά στην απονομή των μεταλλίων του Μουντιάλ, φιλώντας μη συναινετικά την Τζένι Ερμόσο, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παραιτηθεί από τη θέση του.

Έκανε μάλιστα λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και «κοινωνική δολοφονία», προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας έκανε την αρχή, δηλώνοντας ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά στην εθνική Ισπανίας και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάρτσελόνα, πήραν επίσης θέση επί του ζητήματος.

Η πιο «σεισμική» αντίδραση ωστόσο, ήρθε από τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, τις Ισπανίδες διεθνείς, οι οποίες με επίσημη ανακοίνωση έκαναν γνωστό πως δεν πρόκειται να φορέσουν ξανά τη φανέλα της «ρόχα», μέχρι η κατάσταση να αλλάξει.

 

Σ’ αυτή, η Τζένι Ερμόσο ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως ο Ρουμπιάλες τη φίλησε παρά τη θέλησή της, αρνούμενη πως έκανε κάποια σχετική κίνηση, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της RFEF. Την ανακοίνωση υπέγραψαν συνολικά 81 παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων όλων των αστεριών, όπως η Πουτέγιας, η Καρμόνα ή η Παραγιουέγιο και μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η επόμενη εξέλιξη στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ