Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Κούντους «καθάρισε» με χατ τρικ για τον Αγιαξ – Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των play offs του Europa League

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Άγιαξ στο Ράζγκραντ επί της Λουντογκόρετς, την οποία συνέτριψε με 4-1 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς των play offs της ερχόμενης Πέμπτης. Απόλυτος πρωταγωνιστής του «Αίαντα» ήταν ο 23χρονος Γκανέζος επιθετικός, Μοχάμεντ Κούντους, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (16΄,18΄,50΄), ενώ στο 40΄ ο Μπρομπέι είχε «γράψει» το 3-0.

Μετά τον αποκλεισμό της από την ΑΕΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε με 3-1 την Σπάρτα Πράγας στο «Μάξιμιρ», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κρέιτσι στο 39΄ (πέναλτι). Σπίκιτς στο 44΄, Πέριτς στο 59΄ και Ιβάνουσεκ στο 61΄ ήταν οι σκόρερ της ανατροπής των γηπεδούχων, στο ντεμπούτο του Σεργκέι Γιακίροβιτς στον πάγκο μετά την απόλυση του Μπίστσαν.

Ο πρωταθλητής Κύπρου, Άρης Λεμεσού, έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά την ήττα του με 2-1 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Για τους Κύπριους μείωσε στο 74΄ ο Μαγιαμπέλα.

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και Καραμπάχ νίκησαν με το ίδιο σκορ (2-0) τις Λουγκάνο (εντός) και Ολίμπια Λιουμπλιάνας (εκτός έδρας) και βρίσκονται με το ένα πόδι στους ομίλους.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των play offs του Europa League

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)           2-0
Χάκεν (Σουηδία)-Αμπερντίν (Σκωτία)                         2-2
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Άγιαξ (Ολλανδία)                 1-4
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)     0-2        
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)          3-1
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Λουγκάνο (Ελβετία)            2-0
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Άρης Λεμεσού (Κύπρος)       2-1
Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)         1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσουκαρίτσκι (Σερβία)                  3-1
Λίντσερ (Αυστρία)-Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)              2-1

*Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν στις 31/8. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ