Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρεμιέρα με το «δεξί» για τον Ολυμπιακό που θέλει… δουλειά!

Με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο, ο Ολυμπιακός λύγισε με 2-0  τον Πανσερραϊκό εντός έδρας και ξεκίνησε με νίκη την φετινή Super League 1. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 54′ με τον Άλεξιτς, ενώ έπαιξαν από το ξεκίνημα του ματς με παίκτη λιγότερο. 

Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 4’ ο Χάγεκ αποβλήθηκε κατόπιν χρήσης VAR! Ο Τσέχος δέχτηκε αρχικά κίτρινη κάρτα για την ανατροπή του Μπιέλ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Ισπανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ, έτσι τελικά δόθηκε κόκκινη κάρτα.

Ο ίδιος ο Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 9’ ο συνδυασμός του με τον Καρβάλιο έφερε σουτ του Πορτογάλου που κατέληξε στο δοκάρι και άουτ. Στο 21’, ο Μασούρας σούταρε ψηλά άουτ από πλάγια θέση, με τον Έλληνα εξτρέμ να αποτυγχάνει να απειλήσει στο 25’ μετά τη συρτή σέντρα-σουτ του Μπιέλ.

Στο 33ο λεπτό ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Στάικο να σουτάρει από απόσταση και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Έξι λεπτά αργότερα ο Τσόβαν λίγο έλειψε να πληρώσει την απροσεξία του, καθώς έχασε την μπάλα από τον Μασούρα και παραχώρησε κόρνερ.

Το 0-0 έμεινε ως την ανάπαυλα, με τον Πανσερραϊκό να αντέχει με παίκτη λιγότερο για το πρώτο 45λεπτο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε να αλλάξει πράγματα άμεσα και έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Κααμπί, Σκάρπα και Κίνι. Ο Πανσερραϊκός λίγο έλειψε να προηγηθεί. Μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Μαντί Καμαρά μετά από κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη στο 52′. Δύο λεπτά αργότερα ο Άλεξιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ισπανός προπονητής έριξε στη μάχη και τον Φορτούνη βλέποντας τον κίνδυνο. Τελικά στο 63ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα. Σε φάση διαρκείας, ο Ροντινέι είδε τον Μπιέλ εκτός περιοχής. Ο Ισπανός κοντρόλαρε με το στήθος εκτέλεσε με το αριστερό και έκανε το 1-0.

H είσοδος του Φορτούνη είχε δώσει νέο….αέρα στον Ολυμπιακό, με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό να δημιουργεί συνθήκες με τις κινήσεις του και να ανοίγει χώρους. Στο 66′ ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά μετά το γέμισμα του Μαντί Καμαρά, όμως ήταν για λίγο άστοχος.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχος και να έχει τελικές, αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 86′ ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Πεταυράκη. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 87′ και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι, Ραμόν (46’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (58’ Φορτούνης), Καμαρά (76’ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46’ Σκάρπα), Μασούρας (46’ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Ελ Αραμπί

Πανσερραϊκός: Τσόβαν, Ντάνκερλουϊ, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Πηλέας (76’ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (76’ Ουεντραόγκο), Μούργος (38’ Τόμας), Χατζηστραβός (59’ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59’ Γούλερι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ