Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1, GP Ουγγαρίας: «Μαγικός» Χάμιλτον πήρε την pole position

Δύο χρόνια ήταν πάρα πολλά. Για πρώτη φορά μετά τις αλλαγές η Mercedes θα βρίσκεται στην pole position σε αγώνα της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον, με έναν τρομερό γύρο στις κατατακτήριες έγραψε την 104η pole του και θα δει πρώτος τα κόκκινα φώτα της Κυριακής.

Η Βρετανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, από εκεί που κανείς δεν το περίμενε και με τον team mate του να μην έχει περάσει καν από το Q1, έδειξε για πιο λόγο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και έπειτα από το Άμπου Ντάμπι το 2021 πήρε σπουδαία pole.

Ο τρομερός Μαξ Φερστάπεν είχε προβλήματα στην Ουγγαρία και έτσι αύριο θα είναι 2ος κάτι που η ιστορία μέχρι τώρα έχει δείξει πως δεν τον επηρεάζει καθόλου, έτσι πλέον η Κυριακή είναι μια καινούργια μέρα και δε θα είναι παράξενο να σπάσει τα χρονόμετρα.

Τρίτος ήταν υπέροχος και πάλι Λάντο Νόρις με την McLaren να δείχνει ξανά καλά δείγματα και να κάνει έναν σπουδαίο 3-4 με τον Πιάστρι.

Ο Αλόνσο έμεινε πίσω και από τον Λεκλέρκ (8ος και 6ος αντίστοιχα), ενώ την 10αδα έκλεισαν οι Ζου, Μπότας Πέρεζ και Χούλκεμπεργκ.

Εκεί δε βρέθηκαν τόσο ο Κάρλος Σάινθ (11ος) αλλά και ο Ράσελ που αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει 18ος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστροφή του ο Ρικιάρντο με την Alpha Tauri είναι 13ος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ