Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλκαράθ-Τζόκοβιτς: Η απόλυτη «μάχη» με έπαθλο τον τίτλο στο Wimbledon

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) και ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο1) θα μονομαχήσουν στον τελικό του Wimbledon με στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη.

Η διαφορά τους αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη από 100 βαθμούς (8875 ο Ισπανός, 8795 ο Σέρβος), κάτι που σημαίνει ότι ο νικητής θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας στο Νο1.

Η μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του τένις, με το τελετουργικό να αρχίζει στις 16:00.

Αυτή θα είναι η τρίτη μονομαχία τους και η πρώτη σε τελικό, αφού οι δύο προηγούμενοι ήταν σε προημιτελικό. Η πρώτη τους ήταν το 2022 στη Μαδρίτη, με τον Αλκαράθ να επικρατεί 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή.

Η δεύτερη ήταν πριν από σχεδόν ένα μήνα στον ημιτελικό του Roland Garros. Τότε ο Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει 3-1 σετ, με τον Αλκαράθ ωστόσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία δύο σετ.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει είτε τον Τζόκοβιτς είτε τον Ναδάλ σε τελικό.

Να σημειωθεί επίσης πως αυτή τη στιγμή ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 35 προκρίσεις σε τελικούς Grand Slam, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος αθλητής ή αθλήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ