Μετάβαση στο περιεχόμενο

Wimbledon: Ο Αλκαράθ απέκλεισε τον Μεντβέντεφ και ετοιμάζεται για σούπερ τελικό με Τζόκοβιτς!

Ο φανταστικός Κάρλος Αλκαράθ δεν έχασε ούτε σετ από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έκλεισε το ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. 

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο σταμάτησε τον 27χρονο Ρώσο (Νο.3) με 6-3, 6-3, 6-3 και θα παίξει για τον δεύτερο major τίτλο της καριέρας του. Παίζεται, όμως, και το Νο.1 στον κόσμο, οπότε ο… νικητής τα παίρνει όλα!

Mόλις στα 20 του χρόνια, φαίνεται ότι ο Κάρλος Αλκαράθ έχει μάθει ήδη πώς να παίζει στο χορτάρι και μετά τον τίτλο στο Queen’s πάει για το… νταμπλ με την κατάκτηση του τροπαίου στο All England Club, έχοντας πλέον 11 σερί νίκες στο γρασίδι. Σημειώστε ότι είναι μόλις το τέταρτο τουρνουά του σε αυτή την επιφάνεια!

Ο νεαρός Ισπανός επέστρεψε εκπληκτικά κόντρα στον Μεντβέντεφ και είχε τον έλεγχο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Δυσκολεύτηκε λίγο στο φινάλε να κλείσει τον αγώνα, αλλά διατήρησε την αυτοκυριαρχία του και με το τρίτο μπρέικ του στο τρίτο σετ πέρασε τελικά χωρίς άλλα προβλήματα τη γραμμή του τερματισμού!

Ο Μεντβέντεφ, από την πλευρά του, επέμεινε στην τακτική του να επιστρέφει μακριά από την baseline, με αποτέλεσμα ο Κάρλος να πάρει 17 πόντους με σερβίς βολέ, και… γενικά φάνηκε ανήμπορος να βρει λύσεις στο παιχνίδι του αντιπάλου του. Προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο τρίτο σετ, αλλά μάλλον αυτό ήταν περισσότερο θέμα του Αλκαράθ παρά της βελτίωσης της δικής του απόδοσης…

Φεύγει, πάντως, με την καλύτερη πορεία του στο Wimbledon και στρέφεται πλέον στις αγαπημένες του σκληρές επιφάνειες όπου έχει κερδίσει και τον μοναδικό Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ