Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Λωζάνη ο Μήτογλου για την ακροαματική διαδικασία στο CAS

Ο Ντίνος Μήτογλου βρίσκεται στη Λωζάνη, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία στο CAS, με στόχο την μείωση της ποινής του.

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ τιμωρήθηκε από τη FIBA με ποινή 32 μηνών για την υπόθεση ντόπινγκ και όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό προσέφυγε στο CAS και όχι στο δευτεροβάθμιο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με στόχο να μειωθεί η ποινή του.

Θυμίζουμε πως η μέγιστη ποινή που αντιμετώπιζε ο Μήτογλου ήταν τέσσερα χρόνια, με τη FIBA να τον τιμωρεί με 32 μήνες για χρήση απαγορευμένης ουσίας, μειώνοντας την μάξιμουμ ποινή λόγω καλής θέλησης από την πλευρά του αθλητή.

Ο Μήτογλου, λοιπόν, έχει προσφύγει στο CAS και η ώρα της… κρίσης πλησιάζει. Η απόφαση που θα βγει θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Φυσικά, μετά την απόφαση θα δρομολογηθούν και οι όποιες εξελίξεις για το μέλλον του ποιοτικού ψηλού στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν ακολούθησε το υπόλοιπο δικηγορικό τιμ στην Λωζάνη, καθώς έχει αναλάβει τα νομικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν στην Ελλάδα.

Άλλωστε, θυμίζουμε πως ο γνωστός ποινικολόγος, που συνεργάζεται με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ανέφερε θα υποβληθεί μήνυση εις βάρος της γιατρού, που χορήγησε στον Μήτογλου την απαγορευμένη ουσία, εν αγνοία του αθλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ