Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Αέρινη» πρεμιέρα για Τζόκοβιτς στο Wimbledon

Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 7-6|4|) του Πέδρο Κατσίν, στον πρώτο γύρο του Wimbledon διατηρώντας το ασύλληπτο αήττητο στο χορτάρινο Grand Slam.

Δύο χιλιάδες εκατόν ογδόντα δύο ημέρες αγνοούσε την ήττα στο Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς πριν την αναμέτρηση του με τον Πέδρο Κατσίν. Μετά την επικράτησή του με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 7-6|4|) το κοντέρ θα συνεχίσει να μετράει, με τον Σέρβο να επιθυμεί να φτάσει μέχρι τέλους στο τουρνουά, υπερασπίζοντας τον περυσινό του τίτλο στο δρόμο για το 24ο grand slam της καριέρας του.

Τα breaks ξεκίνησα από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση. Μόλις στο τρίτο game του πρώτου σετ, ο Σέρβος έκανε το πρώτο break στον αγώνα με τον Αργεντινό να βρίσκει άμεση απάντηση (2-2). Αμφότεροι διατήρησαν τα σερβίς τους στη συνέχεια, με τον Νόλε να έχει τρία break points στο 8ο game. Αν και έχασε τα δύο, ο περυσινός κάτοχος του Wimbledon έκανε το 5-3 στα games και διατηρώντας το σερβίς του στη συνέχεια έκλεισε και το σετ με σκορ 6-3.

Το δεύτερο σετ άργησε να ξεκινήσει, καθώς η βροχή αλλά και το αργό κλείσιμο της οροφής έκαναν το κορτ επικίνδυνο, αναγκάζοντας και τον Τζόκοβιτς να βγει να στεγνώσει το χορτάρι. Παρά την αρκετά μεγάλη χρονική αναμονή, οι δύο τενίστες ξεκίνησαν πάλι το παιχνίδι, με τον Σέρβο να κάνει break με το… καλησπέρα. Αυτό το… σπάσιμο σερβίς καθώς και άλλο ένα στο 9ο game του δεύτερου σετ ήταν αρκετά ώστε να διπλασιάσουν τα σετ του με το ίδιο σκορ (6-3).

Στο τρίτο σετ τα πράγματα δεν ήταν παρόμοια με τα δύο πρώτα σετ. Ο Πέδρο Κατσίν, παίζοντας την παραμονή του στη διοργάνωση, εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τζόκοβιτς. Οι δύο αθλητές διατήρησαν τα σερβίς τους σε ένα πολύ ωραίο και θεαματικό σετ, το οποίο κρίθηκε στο tie-break.

Εκεί, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε από πολύ νωρίς προβάδισμα τριών πόντων (3-0), το οποίο στη συνέχεια διεύρυνε στους τέσσερις πόντους έχοντας παράλληλα και match point (6-2). Ο Κατσίν το μόνο που κατάφερε είναι να… σβήσει τα δύο από τα τέσσερα match points, με τον Σέρβο να πετυχαίνει τον έβδομο πόντο και να λήγει τον αγώνα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Στον δεύτερο γύρο το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν Τόμσον, ο οποίος νωρίτερα νίκησε με 3-2 σετ τον Μπράντον Νακασίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ