Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θλίψη στον στίβο! Πέθανε ο άνθρωπος που «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ του Όουενς στο μήκος

Τη θλίψη σκόρπισε στον παγκόσμιο στίβο ο χαμός του ανθρώπου που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος του θρυλικού Όουενς. 

Σε ηλικία 83 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Αμερικανός Ραλφ Μπόστον ο οποίος με επίδοση 8,21μ. τον Αύγουστο του 1960 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, κατά 8 εκατοστά, που κατείχε ο Τζέσε Όουενς για 25 χρόνια. Η επίδοση αυτή σημειώθηκε μόλις τρεις εβδομάδες προτού ο Μπόστον κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960. 

ΜΠΟΣΤΟΝ

Ο Ραλφ Μπόστον κατάφερε να πάρει συνολικά τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας, εκτός από το χρυσό στην Ρώμη το 1960, το ασημένιο στο Τόκιο το 1964 και το χάλκινο στο Μεξικό το 1968.

Παραμένει ο μόνος άλτης του μήκους που πέτυχε τέτοιο κατόρθωμα και είναι δεύτερος στη λίστα όλων των εποχών πίσω από τον συμπατριώτη του Καρλ Λιούις, νικητή τεσσάρων διαδοχικών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στο Λος Άντζελες 1984, Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992 και Ατλάντα 1996. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ