Μετάβαση στο περιεχόμενο

Euroleague – Νίκησε και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα

Ξεπερνώντας το τελευταίο της εμπόδιο η Μπαρτσελόνα, με νίκη 85-71 επί της Βαλένθια και πρωταγωνιστές τους Μίροτιτς, Αμπρίνες έκλεισε τη δεύτερη θέση της EuroLeague, έχοντας την ισοβαθμία με τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα είχε διάθεση να εξασφαλίσει από νωρίς νίκη και δεύτερη θέση. Οι Καταλανοί ήταν αυτοί που μπήκαν με πατημένο το γκάζι στην αναμέτρηση, στην αρχή με τους 9 πόντους του Μίροτιτς (15-12, 6′), φτάνοντας έως και το +10 με το καλάθι του Κάλινιτς (22-12).

Όσο οι παίκτες της Βαλένθια προσπαθούσαν να βρουν τρόπο επιστροφής, τόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν νέους πρωταγωνιστές. Η Μπάρτσα έκλεισε το ημίχρονο με 9/17 τρίποντα και τα 5 εξ αυτών ήταν του Αμπρίνες. Αυτός έστειλε τη διαφορά στο 40-29 (15′) και αυτός τη διατήρησε στους 10 (51-41, 19′), μέχρι οι παίκτες του Μουμπρού να την κόψουν στο μισό, μετά το πέρας του ημιχρόνου.

Το σκηνικό ήταν αδύνατο να αλλάξει στο δεύτερο μέρος, μιας και η Βαλένθια δεν είχε ούτε κίνητρο, ούτε λύσεις. Κάποια σκόρπια σουτ του Ράντεμπο κράτησαν για λίγο κοντά την ομάδα του Μουμπρού, αλλά ξανά τα τρίποντα με τον Χίγκινς (63-54, 26′) έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Κούριτς έβαλε άλλο ένα για το 72-59 (30′) και η προσοχή μεταφέρθηκε στις άλλες αρένες για να μάθουν οι Καταλανοί αντίπαλο ως δεύτεροι.

Στην τέταρτη περίοδο δεν παίχτηκε το καλύτερο μπάσκετ. Με ένα επιμέρους 2-7 μετά από πέντε λεπτά η Βαλένθια μείωσε στους 6 (74-68, 35′). Ένα τρίποντο του Μίροτιτς επανέφερε την τάξη για το 79-68, φτάνοντας έτσι με άνεση οι γηπεδούχοι ως το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 51-46, 72-61, 85-71.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ