Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Διπλό» και είσοδος στα πλέι οφ για τον Κολοσσό

Ο Κένταλ Σμιθ και ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν ασταμάτητοι, οδηγώντας τον Κολοσσό στην εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου (97-83) και την έβδομη θέση της κανονικής περιόδου της Basket League. 

Ο Κολοσσός είχε καλύτερο επιθετικό ρυθμό στην εκκίνηση του αγώνα, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να παίρνει πολλά από πολλούς παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι πήραν, έτσι, το προβάδισμα (22-27 στο 10′) με τα 10/18 σουτ εντός παιδιάς να κάνουν τη διαφορά, ενόσω το Λαύριο προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εντυπωσιακή εμφάνιση του Σίριλ Λάντζεβαϊν (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 4 μπλοκ στο ημίχρονο).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν όμως να περιορίσουν τα λάθη, γεγονός που τους πλήγωσε μέχρι την ανάπαυλα, η οποία τους βρήκε στο -5 (41-46), σε ένα παιχνίδι όπου πάντως δεν υπήρχε ουδεμία πίεση για το αποτέλεσμα -δεδομένου πως η παραμονή είχε εξασφαλιστεί εδώ και δύο βδομάδες.

Μετά από την ανάπαυλα, ο Κολοσσός δεν έδωσε πολλά περιθώρια στο Λαύριο να πιστέψει πως μπορεί να πάρει τη νίκη. Τα εντυπωσιακά νούμερα του Κένταλ Σμιθ και η πληθωρική εμφάνιση του Χάρη Γιαννόπουλου αρκούσαν άλλωστε προκειμένου η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να μείνει μπροστά με διαφορά ασφαλείας και να πάρει τελικά τη νίκη που τη φέρνει στην έβδομη θέση της κανονικής περιόδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-27, 41-46, 65-74, 83-97.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ