Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Ο Πέρεζ… πετούσε στην Τζέντα

Η εικόνα που είχαμε από τα ελεύθερα δοκιμαστικά επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών έστω και κατά το ήμισυ. Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατέκτησε την pole position επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της Red Bull.

Το δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Λεκλέρ της Ferrari, αλλά ο Μονεγάσκος θα πέσει στη 12η θέση λόγω της ποινής για αλλαγή ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα του. Συνεπώς, από την πρώτη σειρά δίπλα στον Πέρεζ θα εκκινήσει ο Αλόνσο με την Aston Martin.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας εκτός έμειναν οι Σάρτζεντ, Ντε Βρις, Νόρις, Τσουνόντα και Άλμπον με τις διαφορές να είναι μικρές όπως ακριβώς συνέβη και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το Q2 σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο αφού ο Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στο ημιαξόνιο του μονοθεσίου της Red Bull με αποτέλεσμα να εκκινήσει από τη 15η θέση.

Πέρα από τον Ολλανδό εκτός συνέχειας έμειναν οι Χούλκενμπεργκ, Τσόου, Μάγκνουσεν και Μπότας, ενώ ο Σάινθ τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Q3 όπου ο Πέρεζ από την αρχή έδωσε τον ρυθμό. Ο Μεξικανός με 1:28.265 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο απ’ όλους. Ο δεύτερος χρόνος ήρθε από τον Λεκλέρ, αλλά όπως αναφέραμε παραπάνω θα πέσει στην ενδέκατη θέση και έτσι δίπλα στον Πέρεζ θα βρεθεί ο Αλόνσο.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Ράσελ και Σάινθ με τις Mercedes και Ferrari, που ήταν σχεδόν 6 δέκατα μακριά από τον Πέρεζ.

Πίσω τους θα βρίσκονται οι Στρολ και Οκόν, ακολουθούν οι Χάμιλτον και Πιάστρι με τους Γκασλί και Χούλκενμπεργκ να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ