Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυπελλούχος στο πόλο Γυναικών ο Ολυμπιακός για πέμπτη φορά στην ιστορία του!

Το «τέσσερα στα τέσσερα» σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Βουλιαγμένη έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε τη νίκη με 11-6 και κατέκτησε το 5ο κύπελλο στην ιστορία του. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν καλή άμυνα και το σκορ να είναι πολύ… κλειστό. Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως, οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ (1-2) και να τελειώσουν την πρώτη περίοδο με το ελάχιστο προβάδισμα.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός με τις αδελφές Πλευρίτου κατάφερε να πάρει… αέρα τριών τερμάτων (3-6), με την Βουλιαγμένη να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση, λόγω των καλών μπλοκ της ομάδας του Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Στην τρίτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκες» έχοντας αποκτήσει ρυθμό από την προηγούμενη περίοδο, κατάφερε να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμα τους, φτάνοντας σε νταμπλ σκορ (5-10). 

Το τελευταίο οκτάλεπτο έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις τυπικά γηπεδούχες να μην μπορούν να ροκανίσουν τη διαφορά. Το +5 παρέμεινε, έως το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με σκορ 11-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1

Βουλιαγμένη (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ