Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασίλης Τόπαλος: Το μεσημέρι η κηδεία του 16χρονου πυγμάχου – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας

Στις 2:00 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Βασίλη Τόπαλο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να καθοριστούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα.

Η Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας μελετά κάθε στοιχείο που έχει στα χέρια της και κινείται για να βρει ποια ήταν η ακριβής αιτία για τον άδικο χαμό του πρωταθλητή Ευρώπης, έχοντας λάβει τη σχετική εντολή της εισαγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου αθλητή.

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά έδειξε πως ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Είχε βαριά κάκωση στον δεξί κρόταφο και στον εγκέφαλο που τελικά οδήγησε στον θάνατό του, ακόμη όμως δεν είναι σε θέση οι επιστήμονες να απαντήσουν με απόλυτη ακρίβεια αν αυτή η κάκωση θα μπορούσε να προκληθεί μόνο από πτώση, μόνο από χτυπήματα ή σε συνδυασμό και θα χρειαστούν και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις για να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ