Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απίστευτη ματσάρα μεταξύ Περιστερίου και Άρη, με νικήτρια την ομάδα του Σπανούλη

Σπουδαίο ματς έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (19/11) στο Ανδρέας Παπανδρέου, ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Άρη για την 6η αγωνιστική της Basket League. Οι δύο ομάδες έπαιξαν με τεράστιο πείσμα και πάθος, στο τέλος όμως την νίκη την πήραν οι γηπεδούχοι (92-90) χάρη σε ένα φόλοου του Μίρο Μπίλαν και ένα άστοχο σουτ τριών πόντων του Νόα Χόρχλερ στην εκπνοή.

Στο 4-2 ανέβηκε το Περιστέρι (3-1 εντός και 1-1 εκτός έδρας), στο 3-3 έπεσε ο Άρης (2-1 εντός και 1-2 εκτός έδρας) που είδε τον Βασίλη Τολιόπουλο να κάνει μυθική εμφάνιση, αλλά να μένει στο φινάλε με πικρή γεύση για το αποτέλεσμα.

Με τον Τολιόπουλο να σκοράρει οκτώ γρήγορους πόντους (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα), ο Άρης έδειξε από νωρίς δυνατός στο Περιστέρι. Το ματς ήταν σκληρό, ήταν δυναμικό, το 23-21 της περιόδου ήταν δίκαιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τους Αγραβάνη – Ντένμον στους οκτώ πόντους και τους φιλοξενούμενους να μετρούν 7/11 σουτ, αλλά και έξι λάθη που πρόσφεραν επτά πόντους στην ομάδα του Σπανούλη.

Η πίεση του Περιστερίου ανέβηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Τζούστον να σκοράρει για το 28-21 και τον Μωραΐτη να γράφει το 34-26 την ώρα που ο Τολιόπουλος είχε φτάσει τους 14 πόντους. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα, έπαιξε με περισσότερο πείσμα στην άμυνα, έτρεξε ένα επί μέρους 5-14 και πέρασε μπροστά (39-40) με τον Νότε και τον Σανόγκο να σκοράρουν. Ακολούθησε ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων και ένα δικό τους 14-4, με τον Κασελάκη να γράφει το 53-44 του ημιχρόνου μέσα σε αποθέωση.

Το επεισόδιο των Ραντάνοβ – Σανόγκο λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο 23′ στον αγώνα, σε ένα σημείο που το Περιστέρι έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Ο Τολιόπουλος ξαναβγήκε μπροστά, έβαλε δύο τρίποντα για το 61-57, έφτασε τους 22 πόντους και ανάγκασε τον Σπανούλη να καλέσει timeout. Ο άσος του Άρη έβαλε κι άλλο μακρινό σουτ για το 62-60, ο Καββαδάς ισοφάρισε στο 62-62 στο 27′ και ο Τολιόπουλος ήταν απλά σε άλλο πλανήτη, καθώς συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια για το 64-70.

Οι άμυνες έγιναν πολύ πιο σκληρές και αποτελεσματικές στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Μωραΐτη να βάζει πολύ μεγάλο σουτ για το 78-77 στο 34′, σε ένα σημείο που ο Άρης είχε πλέον πάει σε μεγάλες επιθέσεις και είχε συνεχώς απαντήσεις. Ο Μωραΐτης είχε γίνει ο go-to-guy του Σπανούλη, αυτός έγραψε με βολή το 90-87, για να ακολουθήσει άστοχο τρίποντο από τον Μήτρου-Λονγκ, άστοχο δίποντο του Αγραβάνη και τρίποντο του Χόρχλερ για το 90-90 στα 23.6″. Ο Μπίλαν σκόραρε με φόλοου για το 92-90 μετά από άστοχο φλότερ του Μωραΐτη και στο 1.4 που έμενε, ο Χόρχλερ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων υπό καλές προϋποθέσεις.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-21, 53-44, 71-72, 92-90

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ