Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απίστευτη… αυτοκτονία από τον Ολυμπιακό που έχασε δικό του παιχνίδι από την Βαλένθια

Μετά τη Μονακό, και η Βαλένθια κέρδισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό που είχε στα χέρια του τη νίκη αλλά χαλάρωσε και το πλήρωσε ακριβά με τρομερά λάθη και 2 άστοχες βολές του Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα (82-83).

Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός και κατάφερε να πάρει τα ηνία, με τον Φαλ μπροστάρη και τους Ουόκαπ-Βεζένκοφ να ακολουθούν (10-3, 3′). Ο ρυθμός ήταν στα χέρια των παικτών του Μπαρτζώκα, που διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με τον Ουόκαπ (16-8, 5′). Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις στην Βαλένθια, που με τους Πουέρτο και Πρέπελιτς μείωσε σε απόσταση βολής (20-17, 7′). Ο Βεζένκοφ ήταν ορεξάτος από τα πρώτα λεπτά και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά με δικά του σουτ (26-17, 9′). Η είσοδος του Τζάρεντ Χάρπερ έδωσε πνοή στην Βαλένθια, που μάζεψε τη διαφορά για το 28-22 της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει λύσεις μέσα από την άμυνα, οδηγώντας την Βαλένθια σε άστοχες επιλογές, ανεβάζοντας τη διαφορά με τον Σλούκα (33-24, 12′). Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε αισθητή την παρουσία του και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (36-26, 14′). Η Βαλένθια δεν μπορούσε να πλησιάσει και ο Ολυμπιακός κρατούσε τον έλεγχο με τον Βεζένκοφ (41-30, 18′). Κώστας Σλούκας και Σάσα Βεζένκοφ ανέλαβαν δράση στο τέλος του ημιχρόνου και οι δικές τους προσπάθειες έφεραν τον Ολυμπιακό στο +13 στο φινάλε του ημιχρόνου για το 47-34.

Ο Φαλ ήταν ο παίκτης που ανέλαβε δράση για τον Ολυμπιακό στην επίθεση και η ομάδα του Πειραιά ανέβασε το προβάδισμά της στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (53-37, 22′). Η Βαλένθια αφυπνίστηκε από εκείνο το σημείο και με υπομονή στο παιχνίδι της μπήκε ξανά στο ματς με τον Πρέπελιτς (53-47, 24′). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο πλάνο τους και με τον Χάρπερ να δίνει βοήθειες στον Ντούμπλιεβιτς, η διαφορά μειώθηκε (56-52, 26′). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με επί μέρους 5-0, δια χειρός Παπανικολάου και Ουόκαπ (61-52, 27′). Η Βαλένθια προσπάθησε να μείνει μέσα στο ματς, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο. Ουόκαπ και Βεζένκοφ ανέλαβαν δράση, ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά (66-56, 28′). Ο Χάρπερ προσπάθησε να μειώσει, αλλά την τελευταία λέξη στο δεκάλεπτο την είπε ο Κώστας Σλούκας, γράφοντας το 71-58.

Η Βαλένθια προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με τον Κλαβέρ, στα πρώτα λεπτά της τέταρτης εριόδου, αλλά ο Βεζένκοφ δεν το επέτρεψε (75-64, 33′). Τζόουνς και Αλεξάντερ ανέλαβαν δράση για την Βαλένθια, η οποία μείωσε, προσπαθώντας να «μείνει» στο ματς (79-72, 35′). Η Βαλένθια συνέχισε να πιέζει τους παίκτες του Μπαρτζώκα και με τον Κρις Τζόουνς να φωνάζει παρών κατάφερε να μειώσει σε απόσταση ενός σουτ ξανά ((80-77, 38′). Ο Ολυμπιακός είχε μπλοκάρει και οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν διαδοχικά λάθη, με τον Ουέμπ να μειώνει σε απόσταση… βολής (80-79, 39′).

Σε κρίσιμο σημείο ο Βεζένκοφ υπέπεσε σε λάθος, όμως στη συνέχεια… ρέφαρε με εξαιρετική άμυνα στον Τζόουνς, 25” για το τέλος. Ο Σλούκας με 1/2 βολές έγραψε το 81-79, 14” για το τέλος. Ο Κρις Τζόουνς κέρδισε φάουλ και με βολές έγραψε το 81-80 με 1/2 βολές, 11,6” για το φινάλε. Ο Σλούκας πήγε κι αυτός με τη σειρά του στη γραμμή και με 1/2 έγραψε το 82-80. Ο Τζόουνς κέρδισε φάουλ 3,9” για το τέλος και είχε δικαίωμα για 3 βολές και όντας απόλυτα ψύχραιμος έβαλε την Βαλένθια μπροστά στο σκορ (82-83). Ο Ολυμπιακός είχε το τελευταίο σουτ, ο Σλούκας αστόχησε σε σουτ από τα 5,5 μέτρα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ντιφαλά να μην σφυρίζει φάουλ στον Πίτερς.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 47-34, 71-58, 82-83.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ