Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 το Μεξικό

Την υποψηφιότητα του Μεξικό για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας.

«Έξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε επί του θέματος η πρόεδρος της επιτροπής και πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Μαρία Χοσέ Αλκαλά.

Αξιοσημείωτο είναι πως αφενός η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και αφετέρου είναι και η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, καθώς η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας», πρόσθεσε η Αλκαλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ