Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 1: Τα φώτα στο «Βικελίδης», δοκιμασίες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό – Πιθανές 11άδες

Το κυρίως… πιάτο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1 διεξάγεται σήμερα με δυνατά παιχνίδια.

Η αρχή γίνεται από το Ηράκλειο (16:00), με τον μέτριο μέχρι στιγμής ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να βγάλει αντίδραση έπειτα από τη βαριά εντός έδρας ήττα (0-3) από την Καραμπάγκ κι ενόψει του αγώνα με τους Αζέρους στο Μπακού για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (13/10, 19:45).

Οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με παίκτες, όπως ο Χάμες και ο Μπακαμπού, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά μόνο στην Ελλάδα. Ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Σισέ που πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με οπαδούς, αλλά και τους Βατσλίκ, Ρέτσο, Μπα, Λάιντνερ, Κούντε, Σαμασέκου, Κασάμι, Φορτούνη, Ντε Λα Φουέντε, Μπόουλερ, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, ψάχνει σε κάθε παιχνίδι τη βελτίωση και ελπίζει να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Τα προβλήματα είναι αρκετά για τον Νίκο Νιόπλια που είδε και τον Πασαλίδη να τίθεται νοκ άουτ, ενώ υπολογίζει τον νεοαποκτηθέντα Τζου. Καμάου, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Γρίβας, Σωτηρίου, Σηφάκης, Αποστολάκης και Θεοδοσουλάκης δεν υπολογίζονται από τον Έλληνα τεχνικό.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΟΦΗ: Στέφενς – Λάρσον, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Περέα, Ντιουσέ – Τοράλ, Ντίκο, Γκερέρο.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Άβιλα, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπέομ – Μπιέλ, Χάμες, Βρουσάι – Μπακαμπού.

Στη Βοιωτία (16:30) ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό που ακόμα αγνοεί τη νίκη, αλλά και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάζεται «δυσκοίλια» στο σκοράρισμα και έχει απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς καλείται να δείξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να καταφέρει να διεκδικήσει τη νίκη. Οι Βοιωτοί αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα (Ντουκαρά, Σακό, Χάμοντ, Λούα Λούα, Ρεγκίς, Βήχος, Βρακάς, Κωνσταντινίδης, Ντεντάκης, Συμελίδης), ενώ στα πλάνα βρίσκονται για πρώτη φορά οι νεοαποκτηθέντες Γιαννιώτας και Πέτρε.

Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά πιεσμένος μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό και θα ψάξει τη νίκη για να μη χάσει κι άλλο έδαφος. Ο Λουτσέσκου δεν υπολογίζει τους Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Αουγκούστο και Τόμας, αλλά στη διάθεσή του τέθηκαν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Νέλσον Ολιβέιρα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς – Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου – Μεχία, Μπελμόντ – Μουτίνιο, Σκβάρκα, Τορό – Δούμτσιος (Πέτρε).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (Βιεϊρίνια) – Κούρτιτς, Ντάντας – Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας) – Γκορντετζιάνι (Ολιβέιρα).

Στην κατάμεστη Λεωφόρο (19:30) ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ευελπιστεί να διευρύνει το απόλυτο σερί του και να φτάσει στην έβδομη νίκη του σε ισάριθμα ματς. Αντίπαλός του ο Αστέρας Τρίπολης, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να αποδεικνύεται μετρ των ισοπαλιών έως τώρα.

Οι πράσινοι έχουν κάποιες σημαντικές απουσίες, καθώς οι Κώτσιρας, Τσέριν, Τρουιγιέ και Σπόραρ έμειναν εκτός αποστολής, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει μαζί του για το ματς τον νεαρό Αιγύπτιο φορ Μπιλάλ.

Οι Αρκάδες αποτελούν τον κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού και στη Λεωφόρο θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Καρμόνα, Βαλιέντε, Ντομίνγκεθ και Μπερτόγλιο είναι εκτός πλάνων, αλλά επέστρεψαν στη διάθεση του Μεταξά οι Σίτο και Μουνάφο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Mπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Κουρμπέλης – Παλάσιος, Μπερνάρ, Αϊτόρ – Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Τιλίκα, Στάνκο – Γκαρντάφσκι, Ριέρα, Μπαρτόλο – Μπαράλες.

Στις 21:15 δεσπόζει το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ανακάμψουν μετά την ήττα (2-0) στον Βόλο, ενώ ο δικέφαλος να «πατήσει» στην ώθηση που του έδωσαν τα εγκαίνια της «Opap Arena» και το 4-1 επί του Ιωνικού, ώστε να μείνει στο κατόπι του Παναθηναϊκού.

Ο Άλαν Πάρντιου δεν υπολογίζει στους Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Έντουιν Ροντρίγκες, Χαΐροβιτς, Σγούρο, Χατζηιωάννου, Μαρμαρίδη, Καρακασίδη και Παναγίδη κι ο Ματίας Αλμέιδα στους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Γαλανόπουλο, Μαχαίρα και Φαν Βέερτ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Ντιόπ, Νταμπό – Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία, Ιτούρμπε – Γκρέι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Αραούχο.

Το πανόραμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός – Βόλος 2-3

Ιωνικός – Λαμία 1-1

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

16:00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός

16:30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ

19:30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

21:15 Άρης – ΑΕΚ 

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

18:00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ