Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Τρίτη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό με το πρώτο γκολ του Βέρμπιτς

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό για την 3η αγωνιστική της Super League 1 και πανηγύρισε ισάριθμα «τρίποντα» στο πρωτάθλημα. Η επικράτηση των «πράσινων» ήρθε χάρη στο πρώτο γκολ του Βέρμπιτς με την φανέλα τους, από τη δεύτερη ασίστ του Αϊτόρ, στο 4’ με ωραία κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς, θέλοντας να αξιοποιήσει και πάλι τον παράγοντα έδρα, για να βάλει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε το πάνω χέρι από νωρίς.

Όπως κι έγινε, μόλις στο 4’… Όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-0 και μαζί το παρθενικό γκολ του με το «τριφύλλι»!

Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά, από τον ωραίο συνδυασμό των Αϊτόρ και Παλάσιος, ο πρώτος βρήκε χώρο να σουτάρει, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό στη συνέχεια, με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά να δυσκολεύεται και να απειλεί για πρώτη φορά κι αυτός από στατική φάση. Ωστόσο, ο Μπρινιόλι έκανε μια σπουδαία απόκρουση, στο 26ο λεπτό, διώχνοντας κόρνερ την κοντινή δυνατή κεφαλιά του Βινίσιους στο δεύτερο δοκάρι…

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα φάσεις, για να αυξήσουν το προβάδισμά τους πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, αλλά ο Σπόραρ δεν έκανε την προβολή στην εκτέλεση φάουλ του συμπαίκτη του στο 32’.

Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κουρμπέλης έκλεψε τη μπάλα ψηλά προς την περιοχή των Βοιωτών, ο Αϊτόρ άνοιξε στην περιοχή για τον Παλάσιος, που ξανάδωσε τη μπάλα αλλά, εκείνος, πιεζόμενος, πλάσαρε άστοχα.

Η γενική εικόνα των πράσινων, πάντως, ήταν αρκετά υποτονική, δίχως τον συνήθη έλεγχο του ρυθμού και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς τον Πέρεθ στο 61’. 

Στο 72’ ο Σάρλια έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ενώ στο 79’ ο Κουρμπέλης έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Παλάσιος που σούταρε άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Στο 89′ ο Μάρκοβιτς έσωσε την εστία του σε τετ α τετ με τον Βέρμπιτς, ενώ στο 90+2′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βινίσιους. 

 
Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82′ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61′ Ρούμπεν), Σπόραρ (90′ Ιωαννίδης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Χάμοντ (46′ Σκβάρκα), Βήχος, Μπελμόντ (81′ Βουτσάς), Μεχία, Μπάχανακ, Βρακάς (67′ Νίκας), Δούμτσιος, Λούα Λούα (46′ Μουτίνιο).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ