Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπογκντάνοβιτς: «Δεν υπάρχει απλός τρόπος για να σταματήσουμε τον Γιάννη»

Ο Μπόγιαν Μπογκνάντοβιτς δεν αισθάνεται την παραμικρή πίεση πριν από το παιχνίδι με την Ελλάδα για το EuroBasket. Το μόνο που αισθάνεται είναι η… θετική πλευρά της, αυτή που θα τον οδηγήσει σε μια καλή εμφάνιση.

Ο αρχηγός της Κροατίας μίλησε την παραμονή του αγώνα με τη “γαλανόλευκη” και εξήγησε πως “είναι μια πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης, οπότε είναι δεδομένα δύσκολος αγώνας. Προπονηθήκαμε γι αρκετό καιρό, είχαμε επίσης τα παράθυρα πριν από αυτό. Θα είναι πολύ απαιτητικός αγώνας, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης κι έναν από τους πιο dominant παίκτες του κόσμου. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι γι αυτή την πρόκληση”.

Σε ερώτηση για την έξτρα πίεση που μπορεί να νιώθει η Ελλάδα λόγω της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανέφερε: “Νιώθουμε πίεση για να παίξουμε καλά, όχι για να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Έχω πολλά έμπειρα παιδιά, όπως κι η Ελλάδα. Είμαστε ανυπόμονοι με τη θετική έννοια της λέξης. Υπάρχει μπόλικη ενέργεια για μας”, ενώ αναφορικά με το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: “Είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο ΝΒΑ, δεν υπάρχει μια απλή άμυνα για να τον σταματήσει. Πρέπει να παλέψουμε όλοι και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να τον περιορίσουμε, με διαφορετικά ματσαρίσματα και επιλογές. Θα είναι μια ομάδα που θα παλέψει για να τον χαμηλώσει σε επίπεδο παραγωγικότητας”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν η Κροατία κουβαλάει περισσότερη πίεση επειδή έχει αποτύχει στις προηγούμενες διοργανώσεις, εξήγησε: “Νιώθω πίεση πριν από κάθε διοργάνωση γιατί θέλω να αποδώσω στον καλύτερο βαθμό που μπορώ, όπως αντίστοιχα κι η ομάδα μου. Δεν είναι πίεση για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο ή κάτι τέτοιο, αλλά για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να ξέρουμε πως δώσαμε όσα μπορούσαμε”.

Μουλαομέροβιτς: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας ανέφερε αρχικά πως “δουλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί. Λίγο παραπάνω από μήνα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Παίζουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίο προπονητή. Στις πρεμιέρες είναι σημαντική η μαχητικότητα που βγάζεις στο παρκέ, το πώς αντιμετωπίζεις κάθε κατοχή. Οι δώδεκα παίκτες που διάλεξα για τη διοργάνωση έχουν δουλέψει σκληρά και τους έχω εμπιστοσύνη”, ενώ σε ερώτηση για όσα έχουν αλλάξει σε σχέση με την αρχή του καλοκαιριού, που η Κροατία αποκλείστηκε από τη συνέχεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανέφερε:

“Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ο χρόνος που περάσαμε μαζί. Είχαμε τα παιδιά από το ΝΒΑ, δουλέψανε μαζί μας για σαράντα μέρες κι αυτό έκανε τη διαφορά. Είναι το βασικότερο όλων. Η μεγαλύτερη πρόκληση; Είμαι χαρούμενος που όλοι οι παίκτες που ήρθαν εδώ, δούλεψαν πολύ σοβαρά και σκληρά στις προπονήσεις. Κερδίσαμε την Πολωνία και την Ελβετία στα προ-προκριματικά για το EuroBasket 2025, οπότε έχουμε καλό ρυθμό. Έχω πίστη στους παίκτες μου και στο πώς μπορούν να παίξουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ